пʼятниця, 15 червня 2012 09:31

Яценюк попередив владу: недемократичні вибори стануть останньою краплею для санкцій

Яценюк попередив владу: недемократичні вибори стануть останньою краплею для санкцій
Арсеній Яценюк впевнений, що влада вже фальсифікує вибори. Фото: kievskaya.com.ua

Опозиція буде боротися за чесність виборів до  останнього.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

"У нас завдання — виграти парламентські вибори, отримати демократичну більшість у новій Верховній Раді. 226 голосів скасують монархію президента Януковича, 226 голосівзможуть зреалізувати нашу програму, зможуть почати процес звільнення Тимошенко, Луценка та інших, зможуть ратифікувати угоду з Європейським Союзом", - наголосив він.

Політик також розповів, що партія влади вже сьогодні фальсифікує вибори.

"Демократичність виборів — це не останній день виборів. Це вже те, що відбувається сьогодні. І саме тому ми закликаємо персонально президента, Андрія Клюєва і інших осіб, які задіяні у виборчому процесі: якщо вони сфальшують вибори, персонально для кожного з них це буде остання крапля. Абсолютно зрозуміло, що недемократичність виборів — це введення персональних санкцій проти президента, його оточення, вищих посадових осіб і тих людей, які задіяні сьогодні і в корупції, і в фальшуванні виборів", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Freedom House: обговорення можливих санкцій хорошого для України не обіцяє

Яценюк додав: "Сьогодні депутати-мажоритарники, у першу чергу від партії влади, вже розпочали процес фальшування виборів. Через скуповування голосів. Коли мінімальна пенсія 860 гривень, а вони роздають по 100-200 гривень,то таким чином вони хочуть скупити певну кількість голосів. До 20% людей готові продати свої голоси на мажоритарному округу. Тому фальшування виборів означає тільки одне — введення персональних санкцій проти чинного президента".

Водночас, лідер "Фронту Змін" переконаний, що повністю демократичними вибори все рівно не будуть, поки за гратами залишаються лідери опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США може заморозити рахунки українських олігархів

"Ми як опозиція будемо боротися за кожен голос і за демократичність цих виборів, бо ми знаємо — якщо вибори будуть демократичні, то ми зможемо їх виграти. Абсолютно зрозуміло, що повністю чесними і демократичними ці вибори визнати неможливо, в силу того, що Тимошенко і інші знаходяться за ґратами. Проте загальний виборчий процес дає можливість визнати ці вибори частково демократичними, якщо буде виконуватися закон", - підкреслив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк попередив владу: недемократичні вибори стануть останньою краплею для санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути