середа, 26 жовтня 2016 21:44

Яценюк після зустрічі з Байденом: Санкції проти РФ мають діяти, доки Росія не покине українську територію

Яценюк після зустрічі з Байденом: Санкції проти РФ мають діяти, доки Росія не покине українську територію

Доки Росія не виконає ключові безпекові умови на сході України, санкції повинні бути продовжені. І мають залишатися, поки російські війська не заберуться з Донецька, Луганська і Автономної Республіки Крим.

Про це сказав лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом. Вона відбулася сьогодні у Вашингтоні, на запрошення Білого дому.

Яценюк підкреслив, що в питанні продовження санкцій проти РФ Сполучені Штати відіграють ключову роль.

"Американська сторона підтримує позицію, що перший і основний етап Мінського процесу – етап безпеки. Ми не можемо переходити до будь-яких політичних питань, не маючи безпекового вирішення. Я неодноразово наголошував: це ключова умова, щоб далі дискутувати про політичне врегулювання", - підкреслив Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень після Берліна: Росія знову порушує домовленості

Лідер "Народного фронту" назвав три умови, яких треба добитися від Кремля.

"Росія повинна забратися з української території. Перше – це зупинка вогню. Цього так і немає. Друге – це відведення військ і тяжкого озброєння. Третє – це повернення контролю над українським кордоном. Це три позиції, які є частиною "Мінська". І треба добиватися, щоб Росія їх виконувала", - наголосив лідер "Народного фронту".

Яценюк також підкреслив, що українське питання було, є і буде одним з ключових зовнішньополітичних пріоритетів для Сполучених Штатів.

"Щоб залишатися на їхніх радарах, ми повинні демонструвати, що продовжуємо реформи, як робили останніх 2,5 року", - сказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресор не виконуватиме "Мінськ" - міністр оборони

Він нагадав про підтримку, яку надавала адміністрація США Україні. Зокрема, введення санкцій проти Росії, пакет фінансової допомоги для тренування українських військовослужбовців та передача військового обладнання – "починаючи з Humvee і закінчуючи контрбатарейним обладнанням", - три мільярди доларів фінансової допомоги, допомога щодо програми реструктуризації і списання 20 відсотків боргу української держави перед кредиторами та підтримки Міжнародного валютного фонду і Світового банку".

Арсеній Яценюк вважає, що нинішня адміністрація США конкретними діями продемонструвала підтримку України.

"Переконаний, політика наступної американської адміністрації буде так само спрямована на підтримку української держави", - підкреслив лідер "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк після зустрічі з Байденом: Санкції проти РФ мають діяти, доки Росія не покине українську територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути