пʼятниця, 30 листопада 2012 16:36

"Абсолютно заслужений камінь в город України" — експерт про заяви Клінтон

"Абсолютно заслужений камінь в город України" — експерт про заяви Клінтон
Фото: gart.org.ua

Держсекретар США Гіларі Клінтон правильно оцінює ситуацію як в Україні, так і в Грузії, оскільки за ті злочини, за які сидить екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко можна покарати будь-кого. Грузію, дійсно, необхідно застерігати від такого.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Потєхін.

"Не ступайте на шлях України — це абсолютно точно сказано. Я не знаю, чому в ЗМІ — це означає: "Ніяких політичних політичних репресій щодо своїй опонентів". От це називається не крокуйте шляхом України", - пояснив він.

За його словами, "США не будуть підтримувати новий уряд Грузії, якщо він вдасться відомих засобів переслідування політичних опонентів. От про що вона казала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абсолютну владу можна отримати виключно на референдумі - Гавриш

"Абсолютно заслужений камінь в город України. У нас дійсно здійснюється вибіркове правосуддя. За ті злочини, за які сидить Луценко — можна посадить будь-якого керівника різних рівнів. Для нашої влади поштовхом задуматися може бути лише одне — економічна криза. Якщо вони зрозуміють, що не можна далі жити в країні, яка по-суті живе в політичній міжнародній ізоляції..тоді лише можливі зміни", - додав політолог.

Окрім того, він додав, що в випадку небажання розуміти всієї проблеми у стосунках зі світовою громадськістю, українська влада не поступиться, а "жодні заяви ні до чого не призведуть, не важливо від кого вони пролунають".

Нагадаємо, у Державному департаменті США попереджають грузинську владу, щоб вона не йшла шляхом України. "Ключове повідомлення, яке ми даємо грузинському уряду, включаючи і сьогодні: Не йдіть шляхом України, не ставайте Україною", - на умовах анонімності передав слова Держсекретаря Гіларі Клінтон представник Держдепартаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський посол впевнений, що незабаром Україна приєднатися до ЄС і спростить візовий режим

Окрім того, Клінтон розкритикувала поведінку влади України та Білорусі у сфері правосуддя та захисту прав людини. При цьому вона похвалила вибори в Грузії. "Жовтневі вибори в Україні були кроком назад у демократичному розвитку країни, і ми, як і раніше, глибоко стурбовані випадками виборчого правосуддя над лідерами опозиції", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «"Абсолютно заслужений камінь в город України" — експерт про заяви Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути