середа, 03 лютого 2016 11:45

Абромавичус розповів про схеми Кононенка, через які він іде з посади

Абромавичус розповів про схеми Кононенка, через які він іде з посади
Литовець Абромавичус подав у відставку. Фото: УП

Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус звинуватив першого заступника голови депутатської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у лобіюванні власних інтересів, які заважають реформам.

Як передає "Українська правда", на брифінгу він детально розповів про те, як Кононенко блокував роботу міністерства.

"Спочатку підконтрольні Кононенко депутати від БПП розробили постанову про мою відставку, передали її партії "Відродження" і в підсумку передали її до Верховної Ради і ті за кілька місяців зібрали аж 18 голосів" - заявив він.

Окрім того, за його словами, Кононенко рік намагався пролобіювати свою людину на посаду гендиректора компанії "Укрхімтрансаміак". Начебто мав там свої інтереси. Врешті це йому вдалося, вказує Абромавичус, і вони почали співпрацю з "регіоналом Бондиком, і в результаті спільно управляють цим підприємством".

Також Абромавичус розповів, що за вказівкою Кононенка лобіювали людей у "Укрзовнішінформ", Агентство з акредитації України та кілька інших підприємств.

"Кульмінацією цього кадрового свавілля і бажання повного підпорядкування потоків стало бажання мати свого заступника в Міністерстві економіки, який відповідає за "Нафтогаз" та інші державні підприємства. Цей кандидат два дні тому приніс повний пакет документів і оголосив себе новим заступником з команди Кононенка. Він запевнив, що його кандидатура погоджена нагорі. Мені надійшов дзвінок з адміністрації президента з рекомендацією взяти цю людину. Я відповів, що не буду частиною цього дерибану. І попросив, щоб мене звільнили від посади. Сили зла хочуть відмотати все назад. Давайте позбавлятися від "смотрящих", які доять українську економіку. Таких людей не повинно бути у політиці і в державному управлінні", – додав Абромавичус.

За словами Абромавичуса, після цього Кононенко захотів заслухати доповідь міністра на фракції БПП.

Як повідомляла Gazeta.ua, у середу, 3 лютого, міністр економіки Абромавичус подав у відставку через блокування реформ. Він пропонує Раді проголосувати за це вже 4 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Абромавичус розповів про схеми Кононенка, через які він іде з посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути