пʼятниця, 05 лютого 2016 12:41

Абромавичус готовий залишитися, якщо звільнять Шокіна - ЗМІ

Абромавичус готовий залишитися, якщо звільнять Шокіна - ЗМІ
Ходять чутки, що Саакашвілі вмовив Абромавичуса написати заяву. Фото: Новое время

Відставку міністра економіки Айвараса Абромавичуса обговорювали у вузькому колі урядовців. І вмовляли його забрати заяву та залишитися.

Про це йдеться у матеріалі "Повернення Кабміну. Що відбувалося за лаштунками гучних заяв міністрів", що опублікований на "Українській правді".

За їх даними, Абромавичус зробив заяву про відставку несподівано для президента, прем'єра та власної команди. Усі вмовляли його передумати. У тому числі президент Петро Порошенко та голова його адміністрації Борис Ложкін. Нібито, їх зустріч тривала три години. А після того Абромавичуса покликали на розмову з урядовцями. Говорили у вузькому колі.

"Ми його запитали: Айварас, ти зробив те, що зробив. Які варіанти ти бачиш далі? Він сказав, що міг би повернутися, якби змінилися кардинальні речі. Приміром щоб звільнили генпрокурора Віктора Шокіна. Ми здивувалися. Де ми, а де Шокін? При чому тут Шокін? Він далі говорить: а чому б прем'єру не подати у відставку? Ми запитали: а хто тоді прем'єр? Він говорить – може, Наталія Яресько. Вона в шоці, інші сміються. Далі він пропонував звільнити голову ДФС Романа Насірова. Повний сумбур і потік свідомості", - переповідають учасники зустрічі.

Вони кажуть, що Абромавичус також підіймав питання низьких зарплат в уряді.

"Єдине, що ми внятне почули: мені і моїй команді дуже мало платять. Ну, і ще як приклад втручання АП в його роботу, мовляв, Данилюк збирає в себе наради по "Нафтогазу", а це не його компетенція, а Айвараса. Ну, дитячий садок, короче, їй-богу", - сказав один із міністрів.

Але їм не вдалося вмовити міністра економіки передумати. Тому вони вирішити зробити жест на підтримку Кабміну без нього. І щоб довести солідарність у коаліційній команді чотири міністри відкликали заяви про відставки, які написали раніше. Це міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

Зараз ви читаєте новину «Абромавичус готовий залишитися, якщо звільнять Шокіна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути