середа, 17 квітня 2013 09:47

"Я не з Єнакієво, але теж хочу жити" - тяжкохворі під КМУ вимагають грошей на лікування

Біля Кабінету міністрів України зібралися сто людей, хворих на туберкульоз, гепатит та ВІЛ. Вони вимагають від уряду виділити на їхнє лікування обіцяні 607 мільйонів гривень.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла голова організації пацієнтів ЮКАБ Ольга Стефанишин.

"Нас викликали на перемовини до КМУ вчора, уже після того, як було проанонсовано нашу акцію. Вони пообіцяли, що виділять гроші на лікування СНІДу, туберкульозу та розроблять програму з гепатитів. Це вже висить на сайті КМУ. Вони публічно про це пообіцяли. Ми поставимо їм уточнювальні питання, і хочемо, щоб вони нам камери пообіцяли це пацієнтам", - наголосила вона.

Стефанишин уточнила, що потрібно 607 мільйонів гривень для того, щоб почати "подолання хвороб в України". Зі слів жінки, ці гроші хворі українці просять вже рік.

Зараз організатори акції пішли на зустріч до КМУ, решта учасників стоять на бордюрі біля КМУ, на голову одягнули білі мішечки, та б'ють у барабани. В них на шиях мотузки, на трьох чоловіках висять плакати із написом "приречені", дехто тримає в руках плакати із написами :"Я не хочу помирати, "Я не з Єнакієво, але теж хочу жити", "Моє життя, чи новий мерс прокурору?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апарат Ради ігнорує доручення Рибака?

Нагадаємо, хворі на туберкульоз, гепатит та ВІЛ прийшли до КМУ бо уряд проігнорував запит міністерства охорони здоров'я щодо надання коштів для лікування цих хвороб.

Зараз ви читаєте новину «"Я не з Єнакієво, але теж хочу жити" - тяжкохворі під КМУ вимагають грошей на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути