понеділок, 14 липня 2014 18:11

"99 відсотків донецьких міліціонерів — зрадники" - нардеп

"99 відсотків донецьких міліціонерів — зрадники" - нардеп
Єгор Фірсов Фото: ukrain.bazaza.net

Народний депутат-"ударівець", голова Донецької обласної партійної організації Єгор Фірсов написав відкритий лист міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. У ньому говорить, що у донецькій міліції продовжують працювати ставленики минулої влади. Нікого не звільнили.

- Повірте, такі люди як Крищенко, Приступа та Колупай є в кожному місті та районі, - каже він. - І вони готові були приступити до роботи ще вчора, але залишаються незатребуваними. У той же час, "обличчям" донецької міліції є такі люди як одіозні Пожидаєв, Гончаров, Сєднєв.

- 99 відсотків міліціонерів Донецької області не виконують своїх обов'язків. Серед них більшість — зрадники, - каже Єгор Фірсов в інтерв'ю Gazeta.ua. - Усе це через їх керівників, бо риба гниє з голови. Начальниками продовжують працювати ставленики режиму Януковича. Це — начальник Донецької обласної міліції Костянтин Пожидаєв, перший заступник начальника Володимир Гончаров, керівник міської міліції Юрій Сєднєв (призначений Віталієм Захарченком, керівником МВС часів Януковича — Gazeta.ua). Люстрації у міліції за чотири місяці не відбулося. Їм з держбюджету щомісяця виділяють близько 56 мільйонів гривень.

Які матимемо наслідки?

- У глобальному сенсі ніяких. Міліція перетворилася на орган, який ні на що не впливає. Бачимо, що присягають на вірність так званій "Донецькій народній республіці". Патрулюють територію разом з терористами. Система прогнила. Юридично міліція існує, практично - ні. Проблеми людей не вирішують. Маємо високу криміногенну ситуацію. Бандитизм процвітає. Проблем маса, жодна не вирішується.

У міліції на Донбасі проводять якісь мінімальні кадрові чистки?

- Можливо, звільнили якогось дільничого. Але з керівного складу і середньої ланки нікого. Продовжують працювати кадри, які розставлялися Пшонкою і Захарченком. Виходячи з цього, розуміємо на кого вони працюють.

Чому це питання не піднімають на найвищому рівні?

- Аваков не має стовідсоткового розуміння ситуації. Я розумію, тому що тут живу. Знаю скарги сусідів, знайомих. Сам стикаюсь з проблемами. Приїжджаю у місто, розмовляю з начальником міліції і бачу в очах байдужість. Якби Аваков повністю розумів ситуацію в області, то, можливо, приймав би інші рішення. Він, як міністр, несе відповідальність за цю ситуацію. Тому повинен конкретно пояснювати свої рішення. Бо поки що у міліції відбувається повний застій.

Аваков каже: "Починаємо атестацію "старої" міліції. Щось мені підказує, що 80 відсотків складу заповнять новачки - випускники вузів і офіцери, які прийшли на службу з бойових спецпідрозділів МВС". Це зараз слушно?

- Заявляти можна що завгодно. Потрібні дії. Треба в цілому реформувати систему МВС. Бо до міліції ніде немає довіри. Це стосується не тільки Донецької області. Варто давати молодим ініціативу. Набирати нових, патріотичних працівників, які підтримуватимуть правопорядок. І не будуть "кришувати" наркобізнес, торгівлю людьми, ігрові автомати. МВС потрібно міняти в корені.

Як Аваков відреагував на ваше звернення?

- Дзвонив його радник Антон Геращенко. Повідомив, що можу зустрітись з міністром і обговорити ці питання.

Зараз ви читаєте новину «"99 відсотків донецьких міліціонерів — зрадники" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути