пʼятниця, 26 жовтня 2012 15:01

90% усіх кандидатів, що знялися з виборів, були технічними - КВУ

90% усіх кандидатів, що знялися з виборів, були технічними - КВУ
Фото: mukachevo.net

90% кандидатів у депутати, що знялися в виборів є технічними.

Про це, представляючи шостий звіт результатів спостереження за виборами народних депутатів України 2012 року, сказав голова Комітету виборців Олександр Черненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики відкрито перевищують службові повноваження і використовують персонал для агітації - експерт

"Майже 500 кандидатів знялися з виборів за власним бажанням. 90% з них були технічними, які і реєструвалися для того, щоб завести через них людей до виборчих комісій. Масове зняття кандидатів привело до того, що ЦВК пізно передало до друку бюлетені", - наголосив Черненко.

Він зауважив, що КВУ зафіксувало не більше 5 випадків, коли знялися кандидати, що не були технічними і мали шанси перемогти.

"В цих випадках на них або чинився тиск, або був шантаж з боку інших кандидатів, або провладних еліт. В тих округах це спотворить результати виборів", - додав Черненко.

За словами експерта, виборчі комісії вже почали забирати надруковані бюлетені. При цьому, вже трапились декілька випадків їх псування.

"Поки що масових випадків немає. Але у Полтавській області був випадок, коли прорвало трубу і бюлетені затопило водою", - сказав він.

Водночас, Черненко зазначив, що порівняно з попередніми виборами є певний прогрес у плані списків виборців.

"На минулих парламентських та президентських виборах неточності складали 3-5%. Зараз вони не перевищують 1%. Але у Вінниці, на окрузі де 280 тисяч виборців, виявили 6 сотень неточностей", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три місяці мережа ОПОРА зареєструвала понад тисячу випадків використання адмінресурсу

За даними КВУ, їхніми регіональними відділеннями було зафіксовано ряд проблем, пов'язаних з реєстрацією виборців та роботою органів ведення державного реєстру виборців. А на гарячу лінію КВУ надійшла велика кількість дзвінків з повідомленнями, що органи ведення держреєстру виборців відмовляються приймати звернення осіб, які не були ніде зареєстровані з проханням визначити їхню виборчу адресу.

Також відмовляють у прийнятті заяв про тимчасову зміну місця голосування людям, які в день виборів перебуватимуть за межами України.

Зараз ви читаєте новину «90% усіх кандидатів, що знялися з виборів, були технічними - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути