вівторок, 29 травня 2012 18:32

700 звільнених гірників вимагають віддати заборгованості і обіцяють піти на Київ

700 звільнених гірників вимагають віддати заборгованості і обіцяють піти на Київ
Зарплату заборгували звільненим шахтобудівельникам. Фото: www.portugalua.com

Колишні працівники однієї з луганських шахт збирається йти пішою ходою на Київ з вимогою погасити заборгованість по зарплаті. Проте у профільній профспілці про намірі шахтобудівельників нічого не знають.

Як повідомляють ЗМІ, у вівторок колишні працівники ПАТ "Трест Луганськшахтопроходка" провели мітинг біля будівлі Луганської облдержадміністрації. Гірники розповіли, що їм не виплатили від 15 до 60 тис. грн за роботу на будівництві державної шахти "Нововолинська".

Перший заступник голови профспілки працівників вугільної промисловості України (ПВПУ) Валерій Марченко розповів Gazeta.ua, що проблема з виплатою зарплатні існує, але вона поступово вирішується.

За його словами, заборгованість по зарплатні є лише щодо тих працівників, які наразі вже не працюють і були звільнені раніше. Мова йде про щахтобудівельну компанію, яка працювала на шахті "Нововолинська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко розповів про "велике бажання" допомогти шахтарям-інвалідам

"Проблема існує. Вчора на пленумі цю проблему було підняти і міністр сказав, що буде вирішуватися це питання", - наголосив Марченко. Заступник голови профспілки також пояснив, що щодо тих людей, які зараз працюють, усю заборгованість по зарплатні вже погашено. Загалом гроші не виплатили близько 600-700 колишнім працівникам підприємства.

Водночас, Марченко запевнив, що не знає про те, що шахтарі збираються іти пішою ходою на Київ. Він переконаний, що це питання залагодиться.

"Це питання дуже серйозне. У нас в міністерстві вже забули, коли були заборгованості у людей, які працюють на шахтах", - додав заступник голови профспілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахтарі з вотчини Януковича оголосили про страйк

Він також наголосив: "Ця проблема частково вирішується постійно. Віддали десь 2,5 млн у минулому місця і я думаю, що буде вирішуватися і надалі".

Чому так вийшло, за словами Марченка, зараз важко відповісти, бо щодо фінансування цієї шахти було багато питань. "Але люди якщо працювали, то повинні отримувати заробітну плату. Вони ні в чому невинні і потрібно розрахуватися з ними", - додав він.

Зараз вирішується питання про виділення додаткових коштів із бюджету на "Нововолинську" шахту, розповів заступник голови профспілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахтарі-інваліди йдуть пішки на Донецьк

"Але бюджет у нас соціально орієнтований, мало коштів виділяється на розвиток. Тому є питання з цього приводу. І у людей немає роботи. Багато шахтобудівельників звільнилося. Єдине питання, що коли шахтобудівельники працюють на підприємствах не державної форми власності — там менше проблем. Але проблеми із шахтобудівельниками є, бо зараз не будуються масово шахти, немає достатньо коштів на їхній розвиток, реконструкцію. Тому люди не задіяні, немає фронту робіт", - підсумував заступник голови профспілки ПВПУ.

Тим часом шахтарі на мітингу заявили про намір іти до Києва та вимагати грошей у Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зараз ви читаєте новину «700 звільнених гірників вимагають віддати заборгованості і обіцяють піти на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути