субота, 19 жовтня 2013 11:30

"70 відсотків українців не виїжджали за межі своєї області" - політолог

"70 відсотків українців не виїжджали за межі своєї області" - політолог
фото: tsn.ua

В Україні - мертва радянська система. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"За ринкової економіки вона корумпована до неможливого. Для змін потрібна політична воля еліти. Часткові реформи ні до чого не призведуть. Нові люди будуть "вкручені" в систему і зламаються. У Грузії ситуація була значно складніша. Кілька років більшість жила без зарплат. Держави не існувало. Але вони майже побороли корупцію. Реформували міліцію, суди. Грузини — різні, однак відчувають себе єдиною нацією. А в нас немає спільних поглядів на майбутнє, минуле, нинішнє. Думаємо, як дожити до кінця місяця, чи в листопаді підпишуть Угоду про асоціацію з Євросоюзом, максимум — плануємо 2015 рік. Відсутня глобальна проблема, що об'єднала б суспільство і примусила йти якимось шляхом", - зауважив політолог.

За його словами, 70 відсотків українців не виїжджали за межі своєї області.

"Ці люди бачать країну по телевізору. Ми ніколи не були в Європі по-справжньому. Те, що вважаємо себе європейцями — лише наше бажання. В нас немає такої генетичної пам'яті, як у поляків. Східноєвропейські країни на 40 років були відірвані від нормального життя. Більшість населення України — на 70-80 років, якщо вважати Російську імперію більш-менш нормальним формуванням", - зазначив Голобуцький.

Зараз ви читаєте новину «"70 відсотків українців не виїжджали за межі своєї області" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути