середа, 25 червня 2014 11:29

400 українських "спартанців" зупинили "бліцкриг" Путіна в Слов'янську - журналіст

400 українських "спартанців" зупинили "бліцкриг" Путіна в Слов'янську - журналіст
.ua-ru.info

У перші дні протистоянь в Слов'янську українці змогли дати відсіч російським диверсантам.

Про це у своєму блозі пише журналіст Максим Бутченко.

За його словами, Кремль планував "блискавичну війну".

"Коли на початку квітня озброєні люди з георгіївськими стрічками захопили Слов'янськ, в дію вступив план по захопленню не тільки Донбасу, але й усієї країни. Російські аналітики, в тому числі відомий Стрєлок (Ігор Гіркін), розробили певний алгоритм подій - розгойдування ситуації на сході країни, набір до лав так званої самооборони великої кількості місцевих жителів, координація через спеців ГРУ. Все це заради того, щоб потім натиснути спусковий гачок - зібрати численну армію і рушити глиб країни. Благо необхідні передумови для цього були", - зазначив Бутченко.

Однак, як повідомляє журналіст, що тоді до Слов'янська були перекинуті спецпідрозділи і солдати, які повинні були перешкодити виконанню кримського сценарію - заблокувати ворога і не дати йому перейти до масштабних бойових дій. "План був непоганий, але для його виконання з усієї України вдалося зібрати всього 400 осіб - бійців Ягуара і Омеги, близько 30 бійців Альфи (з 300 чоловік спецпідрозділу залишилося тільки 10% - інші розбіглися), і трохи солдат ВВ", - розповідає Бутченко.

"У СБУ мені розповідали, що при колишньому главі відомства Олександру Якименку велася цілеспрямована підготовка захоплення Криму Росією. Провідні посади у відомстві зайняли громадяни РФ, всі операції узгоджувалися з Москвою. А незадовго до Евромайдана у спеців відібрали навіть снайперські гвинтівки і переправили на півострів, після чого зброя потрапила до рук росіян, як і українська військова техніка.

Ось у такому стані ми вступили у війну. З одного боку - озброєні до зубів бойовики і специ російського ГРУ, а з іншого - пригнічені морально, принижені хамським ставленням до себе та своєї роботи українські спецназівці, а також крихти, що залишилися від армії.

Але перші зіткнення з терористами стали переломним моментом в ході блискавичної війни. Джерело в АП розповідає, що жертви серед сепаратистів досягли 200 чоловік, і це сильно остудило запал загарбників, поставивши під сумнів технологію, відпрацьовану в Криму.

Якщо хочете, то ці 400 українських бійців стали тими самими 300 спартанцями, які перегородили шлях перському цареві Дарію в Фермопілах. Як би пафосно не звучало це порівняння, але завдяки стійкості декількох сот людей звалився план швидкого захоплення України. Багато це чи мало - судити вам", - резюмує журналіст.

Зараз ви читаєте новину «400 українських "спартанців" зупинили "бліцкриг" Путіна в Слов'янську - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути