середа, 03 квітня 2013 21:05

Вибірковість правосуддя не знімає відповідальності з Луценка – правозахисник

 Вибірковість правосуддя не знімає відповідальності з Луценка – правозахисник
Юрій Луценко. Фото: radiosvoboda.org

Рішення Вищого спец суду, який відмовився змінити вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про працевлаштування водія і святкування Дня міліції, просто підтвердило рішення попередньої інстанції. Проблема в тому, що в діях Луценка був склад злочину.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав правозахисник Дмитро Гройсман.

"Формально, з точки зору суто правової, я не бачу жодних проблем стосовно судового рішення, яке оскаржується. З тих даних, які озвучуються, склад злочину в діях Луценка як міністра був", - наголосив експерт.

Окрім того, він підкреслив, що і хоча в Україні проблематично із справедливістю в судах, проте це не знімає вини із людини.

"Інше питання , що тут є вибірковість правосуддя, адже коли такі речі роблять інші чиновники, це залишається безкарним. Воно не знімає відповідальності з людини, яка вчинила такі дії", - висловив думку Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене не було ілюзії щодо проведення цього судилища" - соратник Луценка про касацію

Також, за його словами у Луценка "був корисний злочин, щоправда не  на свою користь, а на користь іншої особи, але це не змінює нічого".

"Помилування треба попросити, бо президент не має права сам дати помилування людині, яка це просить. І це справа людини. Якщо Луценко захоче – він скористається ним. У Луценка лишається право на помилування, на перегляд рішення. Якщо прийде рішення із ЄСПЛ нове", - резюмував юрист.

Нагадаємо, сьогодні Вищий спецсуд відмовився змінити вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про працевлаштування водія і святкування Дня міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк розповів, як довго опозиція блокуватиме Раду

Відповідно до рішення суду першої інстанції Луценко має вийти із тюрми у грудні 2014 року. У четвер Вищий спецсуд розгляне касацію у іншій справі Луценка по стеженню за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

Зараз ви читаєте новину « Вибірковість правосуддя не знімає відповідальності з Луценка – правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути