вівторок, 17 вересня 2013 17:33

Вакцина проти корупції, нуль по бюджету і мінус один по "регіоналах" - Рада відпрацювала вівторок
14

Фото: Ольга КАМЕНЄВА

- Не хотите укольчик? - підморгує "регіоналу" Олегу Царьову руда дівчина у короткому халаті медсестри, з-під якого визирають білі панчохи з мереживом. Вона тримає великий червоний іграшковий шприц із написом "Антикоррупцин". Царьов затримує на кілька секунд погляд на її декольте, всміхається і мовчки йде до Верховної Ради через натовп журналістів.

У вівторок вранці вони прийшли подивитися на акцію "Карантин" у ВР", яку влаштували актори театру "Маски". Чоловіки шоу-групи вдягнені у костюми лікарів, дівчата — медсестер.

- Депутатам нужно выпить таблетку реальности, - розказує народний артист Борис Барський. - Они не могут сами себе признаться, что живут в отдельной стране. Наркоман тоже никогда не скажет, что он зависим. Поэтому они должны попринимать лекарства, которые мы им приготовили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР дозволила використовувати водійські посвідченнями часів СРСР

Барський показує упаковку крапель для очей "Реальность" із написом "Начинаешь видеть мир глазами народа". Також тримає баночку драже "Совестин" із пояснюванням: "Повышает уровень совести в организме. Вызывает непреодолимое желание выполнять все предвыборные обещания. Уже на пятые сутки приема возникает острая необходимость позвонить каждому своему избирателю и извиниться".

- Возьмите лекарства, - вигукує Барський позафракційному Василю Кравчуку.
- Я не болею, - відмахується той і заходить до будівлі парламенту. Тут збираються депутати на ранкове засідання. У залі реєструються 398 парламентарів. Спікер Володимир Рибак оголошує про вихід із фракції Партії регіонів Ігоря Маркова. Минулого тижня суд позбавив його мандату. Марков сидить на своєму місці.

Рибак пропонує виступити представникам фракцій. Запрошує до слова керівника "Батьківщини" Арсенія Яценюка.
- Сьогодні у нас немає закону про державний бюджет на наступний рік, - каже той з трибуни. -  Це є чіткою ознакою того, що уряд не хоче сказати правду про те, що до кінця поточного року не вистачає 45 мільярдів гривень для фінансування обов'язкових статей державного бюджету. Він відверто не може визнати про те, що вони не знають бюджетні параметри на наступний рік. В країні повинен бути економічний план. У нас є. Немає в уряду.
- Ми вимагаємо від уряду, щоб бюджет був орієнтований на потреби країни, а не виключно влади, - підтримує Яценюка лідер УДАРу Віталій Кличко. - Уряду і парламентській більшості не варто намагатися показати той самий фокус, як у парламенті попереднього скликання, коли бюджет, який ніхто не бачив і не читав, ухвалюють за 10 хвилин майже без обговорення.

Спікер ставить на голосування питання призначення позафракційного Романа Стаднійчука членом комітету з питань правосуддя. Він увійшов до парламенту по списку "Батьківщини" після того, як у Сергія Власенка через суд забрали мандат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першим питанням на сесії ВР мають бути вибори мера Києва - Яценюк

- Він для нас не народний депутат, він для нас "тушка". А народний депутат для нас Власенко, - каже в мікрофон з місця нардеп "Батьківщини" Арсен Аваков. Його колеги аплодують."За" призначення Стаднійчука голосує 210 депутатів при необхідних 226. Більшість парламентарів виходять в кулуари. Ігор Марков іде на брифінг.

- Хай роблять що хочуть, я ходитиму сюди до тих пір, доки мені не заблокують картку, - говорить журналістам. - Буду позафракційним, аж поки інші депутати не почнуть залишати лави цієї організації (Партії регіонів — Gazeta.ua). Тоді ці депутати зможуть створити нову фракцію.
Весь виступ Маркова слухає брат секретаря РНБО, "регіонал" Сергій Клюєв, що стоїть неподалік. Періодично кривиться. По завершенню йде до зали. До преси виходить голова регламентного комітету, "регіонал" Володимир Макеєнко.
- Картку Маркова поки не блокуватимуть, - обіцяє. - Сьогодні ми чекаємо на постанову ЦВК з рекомендаціями щодо подальших дій стосовно нього - чи заблоковувати йому картку, чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина проти корупції, нуль по бюджету і мінус один по "регіоналах" - Рада відпрацювала вівторок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути