четвер, 05 грудня 2013 14:05

У ПР кажуть, що Захарченка і Януковича підставили Кремль і агенти впливу

У Партії регіонів скептично ставляться до заяви міністра МВС Захарченка про те, що міліція не буде застосовувати силу до мітингувальників.

"Захарченко не контролює ані міліцію, ані ситуацію. Сьогодні це роблять інші люди в Партії регіонів. Ті, хто підставив міністра МВС, так звану "Сім'ю", а заодно і президента Януковича, 30 листопада і робить це і сьогодні. Тому все можливо", – повідомило високопоставлене джерело в Партії регіонів.

Джерело при цьому не назвало прізвища людей, уповноважених надавати накази внутрішнім військам і МВС або через Захарченка, або в обхід його. "Все це контролюється Кремлем через певних людей в Україні. Ці люди користуються довірою Президента, про що багато хто у владі знає. І цим людям нескладно у відсутності Президента в країні приймати рішення і надавати накази, які виконавці не наважуються не виконувати, оскільки не мають можливості перевірити, чи узгоджені вони з главою держави. Хто ці люди з оточення Президента? Слухайте, що говорить опозиція. Вона близька до істини", – сказало джерело.

Нагадаємо, що Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко запевнив, що його підлеглі не застосовуватимуть силових заходів до мітингувальників, які не порушують правопорядок. Захарченко дав доручення міліціонерам і працівникам "Беркута" не піддаватися на провокації. Як повідомили УНІАН в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України, про це він заявив під час засідання консультативно-експертної ради при МВС. "Ми не будемо застосовувати силу стосовно мирних мітингувальників, які не порушили закон і вийшли висловити свою точку зору", – сказав Захарченко. Він зазначив, що дав доручення міліціонерам і працівникам спецпідрозділу "Беркут", зокрема, не піддаватися на провокації, поводитися стримано.

"Винятком могли стати лише ті випадки, коли безпосередньо на них нападали і вони були змушені застосувати спеціальні засоби. Адже натовп, який наближався до міліціонерів, це не ті громадяни, що просто вийшли на акцію висловити свою думку, це активісти партій, що провокували міліціонерів на бійку", – заявив міністр. За словами Захарченка, люди прийшли відстоювати свої ідеї і права не під політичними прапорами і гаслами. "На жаль, деякі політики стали вдало використовувати мітинг заради своїх "промоакцій", з провокаціями міліції в тому числі", – сказав він, зазначивши, що міліція поважає права громадян і тому буде вести себе стримано. Разом з тим Захарченко від імені МВС закликав мітингувальників до порядку, але попередив, що "в разі порушення закону міліція буде змушена залучити винних до адміністративної або кримінальної відповідальності".

 

Зараз ви читаєте новину « У ПР кажуть, що Захарченка і Януковича підставили Кремль і агенти впливу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути