понеділок, 24 вересня 2012 17:07

Чайна церемонія під ЦВК: "Ці конфети та чай із пайка, який роздавала сама Алла Шлапак"
14

Фото: Злата Угрин

Біля входу до Центральної виборчої комісії, між ятками із фруктами та овочами двоє чоловіків  ставлять столик. На ньому чотири коробки цукерок  "на десерт" фірми "АВК", чай "Батік крупнолистий" та  великий самовар. Поруч із харчами лежить агітка кандидата у депутати виборчого округу №221  в Києві Алли Шлапак, 36 років. У Верховну Раду вона балотується як самовисуванець. До вересня 2011 року разом із Денисом Комарницьким очолювала "Блок Леоніда Черновецького" у Київській міськраді. Сьогодні - голова депутатської групи "Соціальна справедливість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Керчі відкрито агітував за провладного кандидата

- Сьогодні ми пригощаємо усіх конфетами від Черновецького. Самого його уже давно з нами немає, зате учні залишилися, - говорить у мікрофон кандидат у депутати виборчого округу №221 м. Києва, голова громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" 46-річний Віталій Черняховський. - Алла Шлапак підкуповує виборців. Ми зафіксували ці факти неодноразово. Уперше 16 вересня у школі №127, під час зустрічі із жителями району Батиєва Гора. Та після цього ще двічі. Вимагаємо покарати її, або, хоча б, зобов'язати припинити цю незаконну діяльність. Ці конфети та чай із пайка, який роздавала сама Алла Шлапак виборцям у школі №127. Першу скаргу ми написали 21 вересня. У ЦВК її розглядали 22. Рішення було — передати її до міліції. Утім того ж дня ми зафіксували такі ж порушення Аллою Шлапак та її штабом. То ж завтра подамо скарги і до ЦВК, і до суду. У нас є докази, фото та відео-метаріали.

Черняховський бере коробку цукерок та пропонує їх перехожим. Ті — відмовляються.
Навколо столика зібралося 15 людей. Здебільшого — пенсіонери. Чоловік у сірому светрі заварює чай. Журналістам представляється як "український актор дон Педро".

До Черняховського підходить літній чоловік. Від ласощів відмовляється, але бере мікрофон.

- Дуже правильно було б, якби влада реагувала на такі сигнали. Я  раджу людям: навіть, якщо вам принесли пайок, зробіть вигляд, що ви їх любите, голосуватимете за них. Заберіть пайок, а голосуйте проти них. Бо — пайок, самий дєльний сигнал, що той кандидат - не є нормальна людина. А хто така Шлапак? То соратниця Черновецького, злодія, який украв у Києва мільярди, - говорить киянин Михайло Глібович, 76 років.

Двоє літніх жінок кивають головами на знак згоди.
- Цього року ще не підкуповували, - каже російською Лідія Степанівна, 68 років. - А коли Черновецький балотувався, мені 250 гривень пропонували за те, щоб повішали агітацій плакат на моєму балконі. Відмовилась. І зараз, якби давали б, не взяла б.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абсолютна більшість кандидатів у нардепи не пройшли перевірку за критеріями "ЧЕСНО"

Продавчині із навколишніх яток сміються і жартома лають Черняховського, мовляв "клієнтів відбиває".

- Зачем так долго? Люди не идут, не покупают ничего, - махає пальцем до Черняховського продавчиня Рената.

- Мені то дуже не подобається, шо отак нас покупають. Я ніколи не брала і не візьму. Та й на вибори не піду. За кого голосувати? Всіх до одного вигнати треба. І набрати молодих. От тоді буде діло, - говорить Людмила і повертається до прилавка.

О 12:00 до Черняховського підходить 58-річна Ганна Гладких, директор Київської обласної   сільськогосподарської виставки.

- Ви маєте дозвіл на проведення цього..., цього всього? Я маю. Ми тут стоїмо і продаємо. А вам хто дозволив? - питає жінка.

Черняховський натомість питає її дозвіл і не припиняє свої заклики. Жінка заходить до приміщення Київської облдержадміністрації.

За п'ятнадцять хвилин на ринку з'являється ще один кандидат у депутати  виборчого округу №221 35-річний Ярослав Діденко. Балотується від партії УДАР.

- Шановна громадо, я виступаю від імені усіх патріотів Печерська, які захищали його від тих дозволів, які давала на будівництво команда Черновецького під співголовуванням Алли Шлапак. Закликаю не вестися на підкуп, - говорить Ярослав Дідик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центрвиборчком встановив інші умови зміни виборчої адреси

Ці депутати голосували і віддавали наш рідний Печерськ під забудову. А потім перед виборами роздають пайки, куплені за гроші киян.

13:00 коробки із цукерками — порожні.

- Геть Черновецького! Геть Шлапак! - кричить у мегафон Черняховський.

До нього підходить літня жінка із пофарбованим у малиновий колір волоссям.

- Чего здесь кричите? Вам только бы против, да против? А вы чего сделали? Надо за коммунистов голосовать. Вот кто порядок наведёт!

Черняховський сміється і ховає порожні коробки від цукерок у пакет.

Зараз ви читаєте новину « Чайна церемонія під ЦВК: "Ці конфети та чай із пайка, який роздавала сама Алла Шлапак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути