четвер, 21 листопада 2013 20:34

Кокс та Квасьнєвський розчаровані рішенням уряду та закликали Януковича дотримати обіцянки

Кокс та Квасьнєвський  розчаровані рішенням уряду та закликали Януковича дотримати обіцянки
Олександр Кваснєвський і Пет Кокс. фото: zn.ua

Місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасьнєвського висловили глибоке розчарування рішенням уряду України відкласти підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом

Про це йдеться у їхній заяві, яка є в розпорядженні "Української правди".

"Наприкінці 27-го візиту нашої місії до України ми висловлюємо наше глибоке розчарування одностороннім рішенням українського уряду відкласти підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - сказано в документі.

"Ми беремо до відома зауваження Прем'єр-міністра про напружений стан економіки і тиск з боку Росії, що різко збільшився в останні тижні", - йдеться в заяві місії ЄП.

"Ми вітаємо ухвалення сьогодні у Верховній Раді поправок до закону про парламентські вибори", - заявили Кокс та Квасьнєвський.

"Зважаючи на твердження президента Януковича, зроблене сьогодні в другій половині дня у Відні, про продовження руху шляхом європейської інтеграції, ми закликаємо президента підкреслити це зобов'язання, виконавши свої обіцянки щодо реформування прокуратури і щодо ухвалення закону про лікування засуджених осіб за кордоном", - додали вони.

"Ми вважаємо, що євроінтеграційні реформи на сьогоднішній день можуть найкращим чином сприяти модернізації України за умови їх повної реалізації", - сказано у заяві.

"У цій складній ситуації ми вважаємо, що народ України повинен отримати запевнення від керівників ЄС, що двері до європейських надій і прагнень України не будуть зачинені", - йдеться в документі.

"Ми рекомендуємо Євросоюзу і зокрема Президенту Шульцу та Європейському Парламенту як ініціаторам цієї місії, виходячи з обов'язку дотримуватися обережності, активно пильнувати умови утримання та поводження з пані Тимошенко. Конкретні заходи повинні бути прийняті для забезпечення цього", - сказано у заяві.

"Євросоюз доклав величезних зусиль для співпраці з Україною протягом останніх 18 місяців, не в останню чергу за допомогою цієї місії", - заявили Кокс та Квасьнєвський.

"Тайм-аут, щодо якого прийнято рішення українською владою, не позбавлений очевидних серйозних ризиків і швидше за все триватиме досить довго, а процес, якщо і коли відновиться, матиме ускладнення через рішення, прийняте сьогодні", - додали вони.

"Місія має намір завтра вранці повернутися до Верховної Ради, а потім вирушить до Харкова, щоб зустрітися з пані Тимошенко", - сказано у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Кокс та Квасьнєвський розчаровані рішенням уряду та закликали Януковича дотримати обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

135

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути