понеділок, 03 лютого 2014 22:50

Спецтема: Євромайдан-2013

ЄСПЛ надав пріоритетний статус скарзі "євромайданівця"

ЄСПЛ надав пріоритетний статус скарзі "євромайданівця"
Фото: blitz.if.ua

Європейський суд з прав людини надав пріоритетний статус розгляду скарги учасника Євромайдану на побиття та незаконне затримання міліцією. Як повідомляє в понеділок прес-служба ЄСПЛ, заяву Ігоря Сіренка було подано 28 січня, і вже 1 лютого було прийнято рішення надати справі статус пріоритетного, а також ознайомити український уряд з його змістом і надати до 28 лютого письмові зауваження.

Справа стосується скарги учасника протестів у Києві про те, що він був побитий міліцією і незаконно затриманий. Сіренко уточнив, що бере участь в акції протесту, починаючи з 29 листопада 2013 року.

"Він стверджує, що був побитий працівниками спецпідрозділів під час силового розгону протестувальників і незаконно затриманий 30 листопада. У цьому зв'язку він скаржиться про порушення статті 3 (заборона нелюдського чи такого, що принижує людську гідність поводження), статті 5 (право на свободу та особисту недоторканність), статті 11 (свобода зібрань та об'єднання) та статті 13 (право на ефективний спосіб расового захисту) "Конвенції прав людини", - повідомляє прес-служба ЄСПЛ.

Крім того, Сіренко скаржиться, що заходи, до яких вдаються органи влади України по відношенню до демонстрацій, порушують права його та інших протестувальників, гарантовані статтями 11 і 13 Конвенції та статті 1 Протоколу N1 (захист дорівнює власності).

Зараз ви читаєте новину «ЄСПЛ надав пріоритетний статус скарзі "євромайданівця" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути