Ексклюзиви
середа, 01 січня 2014 10:12

Янукович привітав українців з Новим роком: Екзамен склали достойно

Янукович привітав українців з Новим роком: Екзамен склали достойно

Президент Віктор Янукович привітав українців з 2014 роком, що настав.

Святкове звернення зняли на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври і її головному храмі - Соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

Підводячи підсумки минулого 2013 року, глава держави розповів про плани на майбутнє. За його словами, минулий рік став для українців роком прогресу.

"Проходить 2013 рік, рік непростий, а можливо, і найважчий рік в історії українців. Це був рік досягнень та викликів, розчарувань і нових сподівань, але, за великим рахунком, 2013 рік став для нас роком прогресу. Через майдани, національні круглі столи, політичні сварки і відвертий діалог ми йдемо шляхом порозуміння і національної консолідації", - сказав Янукович.

Цей шлях суспільство має пройти консолідовано, заявив він.

/media/video/534836/1_534836.mp4

"Переконаний, економічні та політичні труднощі минулого року лише загартували нас. Це наш досвід, наші уроки і наш спільний історичний іспит. В 2013 році, незважаючи на всі виклики, ми гідно склали іспит на державну зрілість", - підкреслив Янукович.

Глава держави зазначив, що Україна, спираючись на свої національні інтереси шляхом побудови європейської України, в тому числі.

"Послідовна політика соціальної справедливості, яка побудована на президентських соціальних ініціативах - це гарантія незворотності такого шляху", - сказав він.

Президент додав, що Україна продовжує працювати над Угодою про асоціацію з Євросоюзом, а також відновила дружні відносини з Росією і забезпечила прорив у відносинах з Китаєм.

"Ми забезпечуємо дієву рівновагу між заходом і сходом, не поступаючись ні на крок своїм національним інтересам. Ці кроки дають нам реальну можливість впевнено дивитися вперед, зберігаючи в новому 2014 році високі соціальні стандарти і направляючи необхідні ресурси на прискорений розвиток конкурентного національного виробництва", - зазначив глава держави.

При цьому він підкреслив, що українському народу достатньо мудрості, щоб залишити в минулому недовіру і конфлікти, незалежно від політичних поглядів і перейти до діалогу.

"Незалежно від політичних поглядів, українці продемонстрували один одному і всьому світу спільну відповідальність за долю країни", - підсумував президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович привітав українців з Новим роком: Екзамен склали достойно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути