пʼятниця, 29 червня 2012 03:58

Німецький історик: Україна - частина Європи, а її керівництво треба ігнорувати

Німецький історик: Україна - частина Європи, а її керівництво треба ігнорувати
Йорг Баберовскі. Фото:wikipedia.org

Історик Йорг Баберовскі, викладач історії Східної Європи в Університеті ім. Гумбольдта в Берліні, в інтерв'ю Tageszeitung сказав, що Україна в Німеччині, в тому числі і в силу її самопрезентації, сприймають як частину Європи, у той час як по відношенню до Росії спочатку прийнято "закривати на все очі, аргументуючи це тим, що там все одно ніколи нічого не було, крім диктатури ".

За його словами, з українським режимом можна було б "вчинити так, як з мінським урядом. ЄС заморозив відносини з білоруським режимом і оголосив, що диктатор Лукашенко і його свита в ЄС персони нон грата". Він зазначив, що в Україні, так само, як і в Росії, величезне значення мають символічні моменти. "Політичні еліти роблять все, щоб їх сприймали як частину Європи. Якщо вони будуть сидіти на почесній трибуні одні, це завдасть їм болючий удар", - зазначив він. При цьому, на його думку, український народ не сприйме це як неввічливість по відношенню до самої країни, а зрозуміє, що не визнають його уряд. "Опозиції цей жест допоміг би позиціонувати себе на тлі уряду як справжніх європейців", - заявив історик.

Він також зазначив, що відвідини Освенцима німецькими футболістами, на його погляд, не потрібні, якщо вони не здійснюється через внутрішнюї потребу. "Така ритуалізована поминальна культура знецінює пам'ять про Голокост, перетворюючи її в обтяжливу зобов'язалівку", - сказав він.

За словами Баберовского, у разі, коли такі масштабні заходи, як ЧЄ, відбуваються в такій країні, як Україна, протест полягає в тому, щоб "веселитися, ігнорувати представників режиму і ні в якому разі не надавати їм зайвого значення! Жодному демократичному політику Європи не варто виявляти до них повагу і сідати на трибуну поряд з президентом України ". Що до простих туристів, то, за словами історика, він проти ізоляції країни і населення, і чим більше зустрічей, тим краще.Президент УЄФА Мішель Платіні  сидів на трибуні поряд з Януковичем. Він переслідує економічні інтереси, зазначив він, але політикам не варто брати з Платіні приклад.

Зараз ви читаєте новину «Німецький історик: Україна - частина Європи, а її керівництво треба ігнорувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути