вівторок, 24 травня 2011 15:41

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Арешт Тимошенко означатиме початок політичної війни — Яценюк

Арешт Тимошенко означатиме початок політичної війни — Яценюк

Лідер політичної партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк заявляє, що арешт Юлії Тимошенко означатиме, що влада офіційно оголосила в країні політичну війну.

Так він прокоментував інформацію про затримання лідера БЮТ в Генпрокуратурі.

"Якщо влада це зробить, вона ніколи не пояснить країні і цілому світові, що це чесне розслідування кримінальної справи, а не політична розправа. Якщо Тимошенко буде арештована, то жоден опозиційний народний депутат не повинен з'являтися в залі парламенту. Ми підемо в народ. Опозиція не братиме участі в пленарних засіданнях, бо після такого рішення це вже не парламент, в країні – не влада, а хунта", - підкреслив він.

Яценюк вважає, що арешт — надто радикальний захід щодо Тимошенко до винесення вироку.

"Юлія Тимошенко не уникала слідства, її арешт до винесення вироку в справі – це оголошення політичної війни в країні. Наша відповідь – бойкот пленарних засідань парламенту і звернення до народу. Такий сценарій матиме плачевні наслідки для України. І в силах влади не допустити цього протистояння", - наголосив лідер "Фронту Змін".

Нагадаємо, що Юлії Тимошенко у вівторок пред'явили звинувачення у зриві слідчих дій ГПУ. Після цього вона була затримана для проведення необхідних дій згідно з постановою Печерського суду.

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що після їх проведення екс прем'єр-міністра відпустять.

Як відомо, на минулому тижні представники Тимошенко стверджували, що вона хворіє і тому не може приходити на допити. Однак 20 травня Тимошенко увечері прийшла на ефір програми "Шустер Live".

Зараз ви читаєте новину «Арешт Тимошенко означатиме початок політичної війни — Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути