понеділок, 23 травня 2011 18:45

Бабуся Ганни Сінькової каже, що онуку посадили комуністи

Бабуся Ганни Сінькової каже, що онуку посадили комуністи

Передачі для затриманої за смаження яєчні на вічному вогні Ганни Сінькової приймають без проблем, стверджує її бабуся Любов Сінькова.

"Раз тільки було - вона попросила повидло, а їй його не передають, - розповіла вона кореспонденту Gazeta.ua під час акції на підтримку політв'язнів. - Кажуть, повидла немає у переліку продуктів, які можна передати у СІЗО. Дочка один раз ходила до Ані. А потім вже попасти не змогла. Були різні перешкоди, то слідчий пішов у відпустку, то інше".

Родичка затриманої активістки обурена звинуваченням онучки у нарузі над могилою:

"Огидно, коли на Солом'янському цвинтарі по могилам замучених фашистами киян проклали асфальтовану дорогу, а Аню посадили "за осквернение". Вони на тому вогні проводили протест. Я б, звичайно, їй не радила його проводити. Тим більше зараз, коли комуністи при владі. Але ж люди мого віку трусливі на генетичному рівні. А за що вона сидить? Невідомо за що. Люди дивуються, коли чують про цю справу. У Дніпропетровську хтось задавив трьох людей і швидко вийшов. І навіть родичі загиблих проти не були, бо їх залякали. Люди вбивають інших, а їх під заставу випускають. Вона нікого не вбила, нічого не вкрала, нічого не пошкодила, а її запхали у камеру. Там в'язні людяніші, ніж комуністи, які тепер до влади прийшли. Бо що "регіонали", що комуністи, вони однакові".

Любов Сінькова розповідає, що їх родині троє репресованих. Пояснює, що погляди дівчини сформувалися у тому числі через розповіді про їх долю:

"У мого чоловіка відправили на Соловки прадіда, діда та батька. Позабирали маєтки. Зараз там сільрада. Аня кілька разів їздила шукала могили. Але не знайшла - кажуть вони змінювали прізвища, документів немає. Мій батько та дядя воювали у Другій світовій. У дяді у 18 років ноги відірвало. І ще 25 років їздив на комісію - міряти чи не відросли. Одна нога була 12 см, а другої не було зовсім. Отримував мінімальну пенсію, бо не мав трудового стажу. Хоча він сторожем та водовозом працював. А оці ситі дядьки, не знаю скільки їм було коли війна почалася, крокують Хрещатиком. Нажираються потім ікри з коньяком".

Як відомо, Ганна Сінькова перебуває у Лук'янівському СІЗО з 29 березня. У грудні минулого року вона разом з іншими дівчатами посмажила яєчню на Вічному вогні у Парку слави. Протестувала проти спалення газу. Ганні інкримінують статтю 297 ч.2 "Наруга над могилою" (від 3 до 5 років позбавлення волі). Справу веде слідчий Цуркан Андрій Володимирович. Дівчину тримають у загальних камерах разом з обвинуваченими у кримінальних злочинах - вбивствах, розповсюдженні наркотиків та проституції. Камери часто змінюють.

Зараз ви читаєте новину «Бабуся Ганни Сінькової каже, що онуку посадили комуністи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути