Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 21:42

АП сама обирала ЗМІ для зустрічі Путіна та Януковича

 АП сама обирала ЗМІ для зустрічі Путіна та Януковича

На зустріч прем'єра Росії Володимира Путіна та президента Віктора Януковича були запрошені лише ЗМІ, вибрані прес-службою президента.

Відкритої акредитації на зустріч оголошено не було. Водночас, на зустріч Путіна та прем'єра Миколи Азарова акредитація була оголошена ще за день до того.

Хто саме з журналістів був запрошений на зустріч Путіна та Януковича наразі невідомо.

Прес-секретар президента Дарка Чепак, коментуючи цю ситуацію, заявила: "Ми не знали до кінця, чи буде підхід до преси, чи ні. Тому ми самі передзвонили інформагенціям, телеканалам та двом щоденним друкованим ЗМІ - газеті "Комсомольська правда" та "Сегодня".

"Запрошуючи журналістів, ми виходили з рейтингу та покриття ЗМІ. Інтернет-ЗМІ на зустріч не були запрошені", - наголосила вона.

Як відомо, газета "Сегодня" входить у групу СКМ Ріната Ахметова. Газета "Комсомольська правда" в Україні" належить бізнесмену Ігорю Коломойському.

Як повідомлялося, на думку експертів, головна мета візиту російського прем'єра - вступ України до Митного союзу. Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявляв, що прямий виграш української економіки від співпраці з Митним союзом складає 6,5 - 9 мільярдів доларів на рік та додаткове зростання ВВП у розмірі 2% . Водночас вступ нашої країни до Митного союзу означає відмову від інтеграції до ЄС, оскільки країна-член Європейської співдружності може перебувати лише у митному союзі з країнами ЄС.

У Партії регіонів від цієї довгоочікуваної зустрічі в ідеальному підсумку хочуть домогтися перегляду газових угод, підписаних минулим українським прем'єром у 2009 році. У той же час регіонал  Олександр Єфремов сумнівається, що під час візиту російського прем'єра будуть підписані якісь контракти.

Сьогодні  також повідомлялося, що прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна готова надати Росії можливість видобувати корисні копалини на дні морського шельфу Чорного моря, а також видобуток з нетрадиційних джерел, наприклад метану з вугiльних пластiв.

Зараз ви читаєте новину « АП сама обирала ЗМІ для зустрічі Путіна та Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути