пʼятниця, 25 березня 2011 08:32

Партія Баррозу та Меркель знову суворо попередила Януковича

Партія Баррозу та Меркель знову суворо попередила Януковича

Європейська народна партія засуджує триваюче погіршення політичної ситуації в Україні включно з тиском на лідера опозиції Юлію Тимошенко.

Про це йдеться в заяві Саміту ЄНП по Україні, яка оприлюднена на сайті партії "Батьківщина".

"Хоча ми вітаємо той факт, що після трьох місяців підписки про невиїзд Тимошенко змогла відвідати Брюссель, ми визнаємо, що це стало можливим тільки після дуже потужної підтримки та прояву солідарності з боку ЄНП та європейських лідерів", - зазначається в заяві.

В ЄНП також констатували, що "Україна віддаляється від важливих цілей демократизації, європеїзації і модернізації".

"Якщо так триватиме і надалі, такий напрямок загрожує стати повністю несумісним із заявленим наміром про зближення з Європейським Союзом в рамках угоди про асоціацію", - вважають партійці.

"ЄНП глибоко занепокоєна зростанням кількості свідчень того, що судова система України та її правоохоронні органи все більше використовуються українською владою як політичний інструмент залякування і переслідування опозиції, громадянського суспільства та засобів інформації", - йдеться в заяві.

Партія Барозу та Меркель також закликає президента Віктора Януковича й українську владу "виправити таку ситуацію та гарантувати відкритість політичного простору України".

Крім того, ЄНП закликає Януковича "уникати спокуси непрозорим шляхом змінити закон про вибори на користь своєї власної партії та для власної політичної вигоди".

Раніше єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле заявляв про вибіркове застосування права в Україні. Нагадували про рівень демократії Януковичу і низка європейських лідерів.

Зараз ви читаєте новину «Партія Баррозу та Меркель знову суворо попередила Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути