Ексклюзиви
понеділок, 28 лютого 2011 22:15

Комуністам заборонять використовувати символіку?

Комуністам заборонять використовувати символіку?

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону, який передбачає кримінальну відповідальність за пропаганду, публічне схвалення тоталітарної ідеології та практики комунізму і нацизму.

Законопроект внесений лідером партії "За Україну!" В'ячеславом Кириленком. Документ пропонує внести зміни до деяких кодексів України щодо відповідальності за пропаганду тоталітарної ідеології та практики комунізму, нацизму, фашизму, - повідомили y прес-службі партії.

Як зазначається в тексті проекту закону, "пропаганда, публічне схвалення тоталітарної ідеології та практики комунізму, нацизму, фашизму, а також заклики і практичні дії, спрямовані на таку пропаганду, заперечення чи виправдання злочинів проти людяності - карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8,5-17 тисяч грн) або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк".

Автор законопроекту також пропонує заборонити "виготовлення матеріалів, спрямованих на пропаганду тоталітарної ідеології та практики комунізму, нацизму, фашизму, або розповсюдження таких матеріалів".

За словами В'ячеслава Кириленка, комуністичний тоталітаризм засуджений в Резолюціях ПАРЄ "Про злочини комунізму та потребу їх засудження" 2006 року, "Возз'єднання розділеної Європи" 2009 року, Резолюції Європарламенту "Про європейську свідомість і тоталітаризм" 2009 року, Празькій декларації "Про європейську свідомість та комунізм" 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Комуністам заборонять використовувати символіку?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4306

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути