субота, 06 квітня 2013 19:01

В Черкасах на мітингу опозиції провокатори зламали щелепу і вибили зуби юристу
13

Фото: Фото: Інна Іщук

Зараз в Черкасах завершується акція "Черкащина, настав час діяти!". Понад п'ятсот черкащан взяли участь у мітингу. Присутні народні депутати від опозиції: Микола Томенко, Леся Оробець, Микола Княжицький, Юрій Сиротюк, а також два невизнаних переможці по 194 та 197 виборчих округах - Микола Булатецький та Леонід Даценко.

За десять хвилин до початку акції відбулися декілька сутичок. Перша бійка сталася неподалік сцени, біля наметів опозиційних партій "УДАРу" та "Батьківщини". Зіткнулися активісти, що тримали прапори партії "Свобода" та не відомі чоловіки кавказької зовнішності. Провокатори вдягнули білі футболки, із написом "Бий жидів", та почали обливати опозиційних активістів та народного депутата Миколу Сиротюка йогуртом. У відповідь, опозиціонери зірвали з невідомих чоловіків футболки, кинули у калюжу та почали топтати. Провокатори побили юриста Віктора Смалія. Його забрала "швидка" зі зламаною щелепою та вибитими зубами. Присутні підтримували опозиціонерів гучними викликами: "Прокляті провокатори!". Чоловіки із натовпу вивели провокаторів за межі площі до міліції.

Захід розпочав голова революційного комітету області - Максим Поляков.

"Шановно громада, нашу країну довели до краю, до самознищення. Сьогодні ми зібралися тут відзначити, як вже три роки править донецький намісник Тулуб. Такі як він знищують Черкащину та відмивають кошти з нашої області. Я стою у крові свого друга, тому що провокатори від Партії регіонів почали бити людей. Сьогодні прийшов час діяти, немає часу сидіти на кухнях і критикувати. Прийшов час сказати "Ні!" Партії регіонів", - пояснив він.

Біля сцени двоє чоловіків чіпляють в'язку гелієвих кульок до опудала губернатора. В цей час двоє інших чоловіків тримають на ношах імпровізовану трибуну на якій зображений паперовий макет губернатора з короною на голові та написом "вічно 26-й царь всєя Чєркащини". Під цим написом червоний штамп "звільнений черкащанами". Трибуну в руках тримають впродовж виступу всіх нардепів та очільників обласної опозиції.

В одному зі свободівських наметів всі бажаючі кидають гроші у прозору скриньку для пожертв "на українську революцію".

В цей час на "Соборній площі" відбувається концерт, з учасниками обласного фестивалю народної творчості "Мистецька весна - 2013". Там очікують виступи гуртів "ТНМК" та "Бумбокс". Звук звідти долинає до Театральної площі і частково заглушує опозиційний мітинг.

Зараз ви читаєте новину «В Черкасах на мітингу опозиції провокатори зламали щелепу і вибили зуби юристу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

142

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути