четвер, 01 грудня 2011 14:23

У Житомирі націоналісти влаштували "теплу" зустріч представниці Росії
9

Фото: Фото: Олена Галагуза

1 грудня до Житомира з робочим візитом прибула Голова Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентина Матвієнко. Супроводжував її голова Верховної Ради Володимир Литвин.

У центрі Житомира напередодні їхнього приїзду вимкнули світлофори, але рух не було перекрито. Ескорт складався із десятка автомобілів.

Матвієнко і Литвин разом з головою Житомирської ОДА Сергієм Рижуком, Житомирським міським головою Володимиром Дебоєм перед тим, як зайти до обласної ради, впритул наблизилися до мітингу об'єднаної опозиції.

"Товариство, ми тут бачимо московських холуїв! І це тоді, коли сьогодні Україна святкує 20-річчя проголошення Акту про Незалежність України", - сказав заступник голови обласної організації ВО "Свобода" Михайло Сліпченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії пообіцяли відкрити українські школи, якщо буде кого навчати

"Демократія – це все правильно. Я підійшла до молодої людини, яка стояла з прапором. "Україна не вільна", - каже він. Хто ж ці вороги – питаю я. - "Росія". Треба говорити правду про ці стосунки. Ми виросли з однієї православної купелі. Хіба можна розірвати ці народи?", - зазначила Матвієнко.

Вона кілька хвилин постояла у натовпі і пішла з керівництвом області в приміщення облради. Услід їй кричали "Ганьба!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров поскаржився Росії, що у неї немає жодної україномовної школи

На вулиці лишився Литвин, якого затримали працівники Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Вони скаржилися, що їм 5 місяців не сплачують зарплатні. Спікер пообіцяв розібратися у проблемі.

"Я поступаю так, як вважаю за потрібне. Якщо ви хочете мати такі доходи, то робіть як моя мати, а моя мати на мітинги не ходить. Вона працює. Ви, слава Богу, теж можете на себе заробити. Не лінуйтесь, не газетки носіть, а працюйте", - звернувся він до працівників ТТУ.

Коли спікер відходив, люди кричали "Литвин – брехун!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров натякнув, що не проти дружити з Митним союзом за формулою "3+1"

Після цього відбувся флешмоб ВО "Свобода". На мапі України виклали червоне сміття, серпи й молоти із паперу. Молоді хлопці мітлами вимели це сміття, таким чином показуючи, що Україна має позбутися радянського минулого.

У сесійній залі Житомирської облради для зустрічі з Матвієнко зібрали голів райдержадміністрацій, депутатів, керівників держустанов. Перед тим, як рушити туди, Матвієнко вручили ляльку в українському національному вбранні. Вона фабрична, виготовлена у Києві. Деякі фрази говорила українською, зачитала вірш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович все ж поїде до Москви, та з датою поки не визначився

"Україна – для мене рідна земля. Це перший закордонний візит на цій посаді. Час збирати каміння, а не розкидати. Ми стали самостійними державами. Ми маємо об'єднуватися для розвитку економіки. Ніхто не каже про відновлення Радянського Союзу", - сказала вона під час виступу у сесійній залі.

Володимир Литвин, у свою чергу, розповів, що часто Україну протиставляють Росії у політичному контексті: "Тертя завжди були, є і будуть! Треба від чогось відмовитися, щоб був результат. Не треба шукати ворога. Йде нормальний процес. Візьміть родини: милые бранятся да мирятся".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче скористатись невикористаним потенціалом і наблизитись до Росії

Також Матвієнко прокоментувала справу Юлії Тимошенко: "Це не має позначитися на стосунках між нашими країнами. Не можна втручатися у судову справу. Ще процес не завершений. Будемо чекати рішення і сподіватися на справедливість українського суду".

Для Матвієнко це був перший офіційний візит. Його мета – розвиток міжпарламентської співпраці, обговорення проблем між Україною і Росією, встановлення ділового клімату між країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович з"їздив до Москви на реанімацію відносин (ФОТО)

Зазначимо, що перед початком прес-конференції Матвієнко і Литвина у всьому приміщенні облради зникло світло. З'явилося за 15 хв. Журналісти жартували, що це все "витівки" опозиції.

Зараз ви читаєте новину «У Житомирі націоналісти влаштували "теплу" зустріч представниці Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути