пʼятниця, 25 січня 2013 20:47

Королевська відчула любов народу: завалили заявами, дарували книги та ікони
13

Фото: Фото: Андрій ШМАТОВ

Сьогодні Міністр соціальної політики України Наталія Королевська відвідала засідання Народної колегії "Владу – під народний контроль", яке відбулось у Києві за участі понад 300 представників громадських організацій з усіх регіонів України.

"Як правило, по допомогу люди звертаються до влади. Але сьогодні по допомогу я звернулася до громадськості. Бо за місяць у Міністерстві стало зрозуміло, що без підтримки та щоденного реагування з боку громадянського суспільства, всіх завдань у соціальній сфері не вирішити", – сказала на колегії Королевська.

Звертаючись до присутніх, вона підтримала пропозицію створювати на місцях народні дружини з контролю за діяльністю чиновників, щоб усі чиновники – від Міністерства до району – перебували під пильним оком громадськості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська таки показала копії дипломів

"Зі свого боку ми запропонували реальні механізми контролю чиновників. У новій структурі Міністерства ми передбачили спеціальний відділ", – сказала міністр.

За словами Королевської, цей підрозділ виявлятиме та оперативно реагуватиме на будь-які спроби зловживань посадовцями та буде напряму доповідати міністру.

"Зі свого боку ми зобов'язалися вести постійний діалог з громадськими активістами та дотримуватися принципів відкритості", – повідомила міністр.

Підсумком роботи Народної колегії стало ухвалення рішення щодо залучення її представників до розробки нормативно-правових актів з питань соціальної політики та проведення їхньої експертизи. Також ухвалили рішення, що Народна колегія проводитиме виїзні засідання у тих регіонах, де будуть зафіксовані факти порушення принципів соціальної справедливості та спільно з Мінсоцполітики вживатиме заходів для виправлення ситуації. Збиратиметься Колегія не рідше одного разу на квартал, а троє її представників постійно співпрацюватимуть із Міністерством як соціальні омбудсмани.

Зараз ви читаєте новину «Королевська відчула любов народу: завалили заявами, дарували книги та ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути