вівторок, 19 березня 2013 22:12

Фаріон "обороняла" Тягнибока, коли "свободівці" билися з "регіоналами"
37

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Сьогодні у Верховній Раді відбулося перше за останні півтора місяця пленарне засідання.

- Дасться чути чи розблокуємо, - каже "свободівець" Олексій Кайда й підморгує.

Підіймається сходами на другий поверх Верховної Ради. За ним йдуть "ударівці" Валентин Наливайченко та Марія Матіос. Вона одягнута у чорну блузку та червону спідницю. Волосся підібране. Жваво розмовляє та сміється. У сесійній залі порожньо. Трибуну ніхто не блокує.

О 10: 00 починається засідання. Присягу народних депутатів приймають "регіонал" Олександр Козуб та кандидат від "Батьківщини" Роман Стаднійчук. Останній увійшов до парламенту замість Сергія Власенка, якого позбавили мандата за сумісництво.

Депутати мовчки слухають присяги. До трибуни виходить голова Партії регіонів Олександр Єфремов. Починає свою промову російською.

- Українська, - голосно скандують "свободівці" та бють долонями по столах. Слів Єфремова не чути. Промова триває 10 хв.

- Спасибо за внимание. А неонацистам за сопровождение, - наостанок кидає він.

- Ганьба, - кричать "свободівці".

Настпуним слово бере лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

- Товариство, - починає він.

"Регіонали" та комуністи починають свистіти та кричати. "Свободівці" зриваються зі своїх місць та йдуть до трибуни. Справа від Тягнибока стає Ірина Фаріон у довгій синій сукні. "Свободівці" оточують Тягнибока. "Регіонали" намагаються прорвати коло. Починається штурханина.

"Регіонал" Артем Семенюк б'є "свободівців" із розмаху кулаками. Потрапляє в окуляри Ірини Сех, яка стоїть поруч. Вони розбиваються просто на обличчі жінки і летять до долу.

- Шо ж ти робиш, хлопче? - кричить вона. "Свободівці" штовхають його.

- Голови фракцій до мене в кабінет, - голосно говорить спікер. Оголошує перерву до 11.00.

Сех виходить із сесійної зали. Показує журналістам розламані окуляри. На підборідді подряпина.

- Тепер треба замастити чимось, аби сказу не було, — каже вона. - Дали здачі за мене.

Засідання продовжується об 11:40. Комуністи та "регіонали" свої промови виголошують російскьою. "Свободівці" заглушують їхні крики, та не блокують трибуну. Протягом години не можуть прийняти порядок денний.

- Ми бачимо факти. Рудьковський голосував за Онищенка, Льовочкіна за депутата Логінова. Є фотографії, які це покажуть, – каже депутат Микола Хміль. – Так само був факт голосування Лебедєва, який зараз виконує обов'язки міністра оборони.

Рибак ставить питання на переголосування. О 13:30 голосують за порядок денний на цей пленарни тиждень.

У ложі помічників депутатів штовханина. Туди піднялися "регіонали" Борис Колесніков та Микола Левченко. Помічники депутатів оточили їх. Чути крики. Заходить Андрій Мохник. Говорить 10 хв. Тоді депутати повертаються на свої місця.

- Я сфотографував як Ірина Бережна голосує за Ківалова і виставив це фото на ФБ, - розповідає помічник депутата-"свободівця" Олександр Аронець. Щоки його червоні. - Колесніков побачив це. Почав дуже активно жестикулювати, показувати на мене пальцями, знімати на свій iPаd, і при тому хтось із їхньої фракції сказав: "Выведите их на...". Згодом, вони постійно на нас дивилися, запрошували на розмову. Відповідно вони прийшли сюди, Колесніков на мене накинувся, взяв за шкибарки, але прийшов депутат Андрій Мохник, і розборонив нас.

О 14.00 оголошують перерву. Депутати роз'їжджаються.

- Люди за українську мову пережили Голодомор, за українську мову їх відсилали у Сибір, і за українську мову ми також готові як мінімум блокувати парламент, поки він не запрацює в законному порядку, - говорить у кулуарах "свободівець" Андрій Міщенко і стискає кулаки. - Те , що сталося, це є зрив роботи парламенту з боку Партії регіонів.

О 16:00 починається вечірнє засідання парламенту. Проголосувати за призначення виборів до Київської міської ради не встигають.

- Чому Ви не згадували про це, коли блокували роботу парламенту цілий місяць? - каже "регіонал" Нестор Шуфрич і усміхається. - Згідно із парламентом, розгляд питання (про призначення позачергових виборів — ред.) уже почався, і ми не можемо його розірвати. Ми теж вболіваємо за призначення виборів до Київської міської ради та Київського міського голови, але це буде наступне питання. Я зараз пропоную швиденько проголосувати близько 170 постанов про проведення місцевих виборів, а після того, у визначений регламентом час, будемо розглядати це питання.

О 18:00 засідання закінчується.

Зараз ви читаєте новину «Фаріон "обороняла" Тягнибока, коли "свободівці" билися з "регіоналами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

514

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути