пʼятниця, 13 січня 2017 00:40

Знайшли 30 мільйонів доларів Лазаренка

У Литві виявили $30 млн що належать колишньому прем'єр-міністру України Павлу Лазаренку, 64 роки. Кошти були заморожені на рахунку тамтешнього відділення швейцарського банку СЕБ. Протягом 17 років литовські суди щомісяця продовжують арешт грошей.

Про це повідомляє журналістський "Проект розслідування корупції й організованої злочинності".

"Ці 30 мільйонів доларів (813 млн грн. — ГПУ) — частина з 200–250 мільйонів, які пов'язують із Лазаренком. Кошти були заморожені в кількох країнах на вимогу влади США 2004 року. Спершу 30 мільйонів лежали в колишньому литовському банку "Херміс". Потім швейцарці викупили фінустанову разом із цим рахунком", — йдеться в повідомленні розслідувачів.

Павло Лазаренко втік з України 1999-го. Перед тим Генпрокуратура порушила щодо нього справу за розкрадання державного майна. Просив політичного притулку у США. Однак там порушили справу за відмивання грошей. Був засуджений до восьми років тюрми. 2012-го вийшов на волю. Отримав право на проживання у Сполучених Штатах.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли 30 мільйонів доларів Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути