вівторок, 23 березня 2010 07:57

Заліковку Табачника передаватимуть з міста в місто

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Студент Львівської політехніки Тарас Зав’яла (ліворуч) просить студентів університету імені Франка підписатися у півметровій заліковій книжці. Під час імпровізованої вистави Тарас грав роль міністра освіти Дмитра Табачника
Студент Львівської політехніки Тарас Зав’яла (ліворуч) просить студентів університету імені Франка підписатися у півметровій заліковій книжці. Під час імпровізованої вистави Тарас грав роль міністра освіти Дмитра Табачника

Зранку в понеділок перед входом у головний навчальний корпус Львівської політехніки збирається 30–40 студентів. 22-річний Тарас Зав"яла вдає із себе міністра освіти Дмитра Табачника, який ніби здає екзамен.

Відкриває бутафорську півметрову залікову книжку. Фото Табачника проштамповане печаткою національного університету українофобства. Зазначений факультет казнокрадства та спеціальність "україножер". 25-річний Андрій Бень з Молодіжного націоналістичного конгресу виконує роль викладача.

— Перший предмет — "Налапокладство"! — каже "викладач" Бень.

— Прошу! — студент дає заліковку, з неї падають на землю надруковані на принтері долари. Викладач піднімає і ставить у заліковку "п"ятірку".

Оцінки "5" за "Прикладну русифікацію" та "Основи казнокрадства" автоматом. Останнім Зав"яла складає "Політичну клоунаду". Відкриває картонну коробку з написом "лапша" і з неї виймає білі короткі мотузки.

— Ось прошу вам! І ще ви ось візьміть, — чіпляє їх на вуха викладачеві.

— Студент Табачник склав усі іспити на "відмінно" і претендує на червоний диплом! — урочисто говорить Бень. — Це вже наша третя за тиждень акція, — звертається до глядачів. — Влаштовуватимемо їх, доки Табачник буде міністром. Заліковку зараз понесемо до університету Франка, далі до Комерційної академії і так до всіх значних львівських вузів. У ній студенти ставитимуть підписи за відставку міністра. Вже маємо більше двох тисяч автографів.

"П"ятірки" за "Прикладну русифікацію" та "Основи казнокрадства" ставить автоматом

Студенти перед брамою університету розгортають плакати "Не дамо топтати нашу освіту", "Ні затабаченню освіти". Молодь, яка проходить повз, підписується в заліковці.

У вівторок 3 тис. львівських студентів збираються вишикуватися в живий ланцюг від Національного університету ім. Франка до залізничного вокзалу. Із рук у руки передаватимуть заліковку. Відвезуть її електричкою до Тернополя. Місцеві студенти виставлять свої оцінки міністру Дмитру Табачнику та передадуть заліковку в Луцьк.

Зараз ви читаєте новину «Заліковку Табачника передаватимуть з міста в місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути