вівторок, 11 жовтня 2011 07:45

"За 12 годин стояння обіцяє 200 гривень"

11 жовтня суддя столичного Печерського райсуду Родіон Кірєєв має почати читати вирок екс-прем'єрові 50-річній Юлії Тимошенко. У цей день минає 68-ма доба, як вона перебуває за ґратами. Усередину зали, де зачитуватимуть вирок, пустять лише журналістів.

Напередодні екс-прем'єр написала лист. Його оприлюднили через "бютівську" газету "Вечерние вести":

— Дорогі мої, дякую, що в такий важкий час ви поряд! Жодні ґрати чи стіни не зможуть нас роз'єднати! Це час, коли нам — як ніколи — потрібно триматися разом. Мужність та єдність чесних людей — це те, чого боїться кожен диктатор, це те, що змітає режими. Лише моменти вибору: з ким ти — із підлістю та рабством чи зі справжніми людськими цінностями, — роблять наше життя значущим. Зараз момент вибору — світло чи пітьма. Ніч найтемніша перед світанком. Світанок для України близько, він наближається нашими спільними силами.

Під судом зберуться як прихильники, так і противники Тимошенко.

— Отримав інформацію, що Партія регіонів і Калашніков (екс-нардеп-"регіонал", який організовує мітинги проти Тимошенко. — "ГПУ") збирають людей під суд, — каже лідер громадської організації "Новий Київ" 40-річний Зорян Шкіряк. — Попередньо збір на метро Лісова о 7.00. За 12 годин стояння і махання його комуняцькими прапорами і вигукування ганебних гасел обіцяє 200 гривень. Хоче зібрати 1–2 тисячі осіб.

Кажуть, у вівторок під судом чергуватимуть кілька тисяч бійців спецпідрозділу "Беркут" та машини-водомети. Дві такі броньовані вантажівки з написом "Міліція" із водометами на кабінах бачили 6 жовтня в центрі Києва.

Зараз ви читаєте новину «"За 12 годин стояння обіцяє 200 гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути