Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2013 05:45

"Все, що можна, "регіонали" забрали з собою"

— Міграція з Донецька до Києва відбувається через посади. Їдуть переважно чиновники або працівники, які їх обслуговують, — вважає 36-річний Максим Аксентьєв, соціолог Донецького інституту соціальних досліджень і політичного аналізу.

— За останні 10 років були дві найбільші міграційні хвилі з Донецька до столиці. У час першого прем'єрства Януковича у 2002-2004 роках. І за його президентства — від 2010-го.

Разом з управлінцями до Києва перебиралися й компанії, що обслуговують провладні структури — охоронці, аналітики, піар-структури. Часом їхали спеціалісти по зв'язках із громадськістю чи бізнесом. Проте донецька еліта не дуже ефективна у цих питаннях. Таких спеціалістів винаймали вже у Києві.

Зараз кадри у Донецьку вичерпалися аж до низів. Усе, що можна було, "регіонали" забрали з собою. І далі вивозитимуть. Для них не стоїть питання кваліфікації, а лише — чи можна людині довіряти. Беруть донецьких, бо вони свої. Навіть, якщо поганенькі працівники. Донецьк спорожнів, не залишилося кому керувати областю. Це схоже на ситуацію у Союзі перед Другою світовою війною, коли формували радянську армію. Еліти не було, тому на керівні посади ставили будь-кого. Так і у владі Донецька — хороших спеціалістів не лишилося, але посади ж треба кимось заповнювати. У Донецьку майже не залишилося маркетологів, професійних аналітиків і економістів.

З Донеччини, за даними обласного управління статистики, торік виїхали 17,4 тис. осіб. Це на 0,5% більше, ніж тих, які приїхали в регіон. Більшість переїжджали в інші регіони країни, 8% — за кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Все, що можна, "регіонали" забрали з собою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути