вівторок, 18 жовтня 2011 07:15

"У вівторок маємо скасувати відмову від переходу на зимовий час"

Автор: фото: Сергій Старостенко
  На Погоджувальній раді в понеділок ”литвинівець” Олег Зарубінський (ліворуч) слухає ”регіонала” Сергія Ківалова
На Погоджувальній раді в понеділок ”литвинівець” Олег Зарубінський (ліворуч) слухає ”регіонала” Сергія Ківалова

Нардеп-"регіонал" 46-річний Володимир Макеєнко у понеділок піднімається сходами на другий поверх будівлі комітетів парламенту, де триває засідання Погоджувальної ради.

— Кримінальний кодекс треба змінювати. Але напрацювань немає, дискусії не було, — критикує "бютівців", що хочуть пом'якшити 365-ту статтю, за якою засудили Юлію Тимошенко. — Не треба пов'язувати реакцію Європи з Тимошенко. Європа чекала від нас руху в бік Росії. Ми пішли до євроінтеграції. А вони нас не хочуть, бо нас багато. Бояться безвізового режиму з нами, у кожній дівчині чи хлопцеві вони бачать повію чи бандита. Й Тимошенко стала приводом, щоб цього не робити.

Заходить до зали, слухає спікера Володимира Литвина, 55 років.

— Депутати поспішили, коли відмовилися від переходу на зимовий час, — тихо говорить той. Кашляє у хустинку. — Маємо у вівторок скасувати це першим рішенням. За місяць можна розробити новий законопроект, за яким Україна перейде на зимовий час, і вже не переходитиме на літній.

"Бютівці" пропонують прискорити розгляд у другому читанні президентського законопроекту про гуманізацію відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності.

Керівник фракції Партії регіонів 57-річний Олександр Єфремов у своєму виступі цієї теми не торкається. Каже, що враховані всі пропозиції фракції.

— А щодо пропозиції опозиції? — нагадує Литвин.

— Мы можем рассмотреть, но договоренности не существует, — відказує Єфремов. — Решение пока не принято.

Депутати домовляються у середу розглянути зміни до бюджету на цей рік. Щоб переглянути розмір одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, які виходять на пенсію. До 1 жовтня вони отримували 40 тис. грн, а зараз — 1,5 тис.

— Причина — Пенсійний закон, внесений урядом, прийнятий більшістю Януковича і підписаний самим Януковичем, — каже "нунсівець" 53-річний Анатолій Гриценко. — У законі записали розмір виплат при звільненні не 50 відсотків грошового забезпечення за кожен рік служби, а — за рік. От людям і виплачують лише за один рік.

У четвер збираються розглянути проект держбюджету-2012. А у п'ятницю, під час години запитань до уряду, спитати в міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова про обшук у "бютівця" Євгена Суслова та недопуск нардепів на винесення вироку Тимошенко. На брифінг виходить заступник лідера фракції Андрій Кожем'якін, 45 років. Стає перед телекамерами, згинає та розгинає скріплені степлером папери. Уривчасто та виразно говорить:

— Якщо наші вимоги по декриміналізації не приймуть, фракція внесе постанову про розпуск Верховної Ради. Така Верховна Рада сьогодні Україні не потрібна.

— Це чергова політична гра, — відповідає йому Литвин на своєму брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «"У вівторок маємо скасувати відмову від переходу на зимовий час"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути