пʼятниця, 08 липня 2016 06:50

"Візит Яценюка до США показує: його там цінують і поважають"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook
  Колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся з віце-президентом Джозефом Байденом під час візиту до США. Вони обговорили майбутнє українських реформ
Колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся з віце-президентом Джозефом Байденом під час візиту до США. Вони обговорили майбутнє українських реформ

— Стало зрозуміло, що Сполучені Штати не розкидаються професіоналами і тими, хто відкрито стоїть на їхньому боці. А не тихо заграє з Кремлем — через старі й нові знайомства або через комерційні схеми із сепаратистськими "республіками", — каже політолог 63-річний ­Віктор ­Небоженко.

Колишній прем'єр 41-річний Арсеній Яценюк відвідав США з робочим візитом із 27 по 30 червня — на запрошення Вашингтона. Зустрівся з тамтешніми провідними політиками й виступив в Атлантичній раді США. Під час зустрічей екс-глава уряду й лідер "Народного фронту" наголосив на необхідності зміцнювати незалежність і посилювати обороноздатність України. Вона в цьому потребує подальшої підтримки Заходу.

— Штати мають гостру потребу в тих, хто відкрито просуває реформи і не боїться поставити на кін своє політичне майбутнє, — говорить Віктор Небоженко.

— Яценюк не хвалився успіхами на посаді прем'єра, хоч вони були. І переконував, що Україні треба виділити кредити Міжнародного валютного фонду. А також — допомагати нашій державі у військово-політичній сфері, — продовжує експерт. — Це означає: він розуміє, як важливо зберігати нормальні відносини між прем'єром, колишнім главою уряду і президентом. І це у нього виходить. Треба зазначити, що таке відбувається вперше в історії нашої держави. У свою чергу, Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну.

Візит Яценюка до США показує: його там цінують і поважають. І він не збирається йти з політики.

Арсеній Яценюк зустрівся з віце-президентом Джозефом Байденом, представниками Держдепартаменту, конгресменами, сенаторами, керівництвом Міжнародного валютного фонду, провідними аналітиками. Також провів перемовини з керівниками майже всіх відомств США, що опікуються співробітництвом з Україною.

"Ми високо цінуємо і дуже вдячні американському народу за плече підтримки в боротьбі проти російської агресії, — пише Арсеній Яценюк у "Фейсбуку" після відвідин США. — Ми — єдина країна в Європі, яка воює з озброєною до зубів армією РФ. Ми захищаємо не лише наші кордони, а й кордони Європи і НАТО. Боремося за мир та стабільність на всьому континенті. Це я хочу донести до всього вільного світу. І що ми потребуємо його підтримки".

2 липня Сполучені Штати передали Україні чотири контрбатарейні радарні системи. Їх одразу відправили у зону антитерористичної операції.

Зараз ви читаєте новину «"Візит Яценюка до США показує: його там цінують і поважають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути