четвер, 20 вересня 2012 05:30

Виправдали активіста "Відсічі"

Солом'янський райсуд Києва в середу виправдав одного з трьох активістів громадянського руху "Відсіч" 22-річного Василя Титаренка. 15 вересня їх затримала міліція. Активісти роздавали листівки "Чому не можна голосувати за Максима Луцького".

"Луцький став одним із перших депутатів-"тушок", має кримінальне минуле, вважає людей за продажне бидло" — написано в листівці. Справу порушили за непокору міліції.

— Ми отримали виклик, що ведеться агітація проти Максима Луцького, — розповідає в залі суду інспектор патрульної служби Солом'янського райвідділу міліції Василь Рибінцов. — Виїхали на місце і виявили групу людей. Просили їх припинити свої протизаконні дії і пройти до автомобіля. Вони почали якесь буйство: кричали, закликали перехожих. Наше керівництво дало нам вказівку затримати їх.

У протоколі затримання вказано, що активісти "Відсічі" скоїли адмінпорушення. Зокрема, щодо статті про виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, тираж та інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Адвокат затриманих 30-річна Наталія Руденко показала суду листівку. На ній вказані всі вихідні дані.

Суддя Людмила Шереметьєва на ноутбуці дивиться відео затримання активістів. Видно, як міліціонери хапають Василя Титаренка за рюкзак і кидають його в автомобіль.

— З огляду на відсутність складу адміністративного правопорушення ухвалюю рішення закрити справу, — каже Людмила Шереметьєва.

— Я щасливий, що суддя зрозуміла нас. Роздавання листівок, де є інформація проти Партії регіонів і Максима Луцького, у нашій країні ще не протизаконне, — каже Василь Титаренко.

Мають відбутися судові слухання щодо двох інших затриманих активістів "Відсічі" — 25-річної Катерини Чепури та 23-річного Мирона Гордійчука.

Зараз ви читаєте новину «Виправдали активіста "Відсічі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути