пʼятниця, 15 липня 2011 00:15

"Успішними будуть онуки нинішніх політиків"

Упродовж тижня у скандали потрапили син президента Віктор Янукович-молодший та син "регіонала" Роман Ландік.

— Часто син чинитиме так само, як зробив би батько, — коментує директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак, 53 роки. — Бо є спадковість у життєвих ситуаціях, що залежить від ціннісних орієнтацій. Молодші Янукович і Ландік не розуміють, що від їхніх манер, зовнішнього вигляду, способу триматися на людях залежить їхнє політичне майбутнє. Хлопці знають, що все вирішить батько, котрий запише їх у список партії перед виборами. Тому й поводяться як  хочуть. Політика — це сфера публічної відповідальності. Але ці люди звіту про те, чим займаються, не дають. Які там рейтинги, довіра громадян? Їх засунули в політику, дали величезну зарплату, буде чимала пенсія, то ж можна кататися на джипах, сидіти в ресторанах.

Молодший син Януковича (старший син президента Олександр, 38 років. — "ГПУ") навряд буде таким впливовим, як батько. Він не виголошує доповідей, що претендували б на аналіз державної політики. Віктору більше подобається робити те, що властиве молодій людині. Ганяти на машинках, наприклад.

Скандал із сином Януковича нічим не відрізняється від скандалу із розперезаним Андрієм Ющенком. Це діти батьків совкової епохи. Жити в родині політика, тим більш президента, дуже важко. До тебе прикута увага, треба себе обмежувати. Якщо не можеш поводитися адекватно в публічних місцях, то ховайся.

До скандалів такого типу наше суспільство ще не готове. Бо воно не вимагає від політиків поводитися адекватно. Простий приклад: на Кіпрі вибухнув склад боєприпасів — міністр оборони подав у відставку. В Україні таке неможливо. Як і те, що президент вибачиться за поведінку своєї дитини. І сам Янукович-молодший навряд чи зробить це. Він вважає свою поведінку абсолютно нормальною.

В Україні спадкові родини політиків, на відміну від США, Великої Британії, Індії, іще не виросли. У більшості нащадки багатіїв, номенклатурників — лише трохи поліпшені їхні копії. Середовище не впливає на них позитивно. Більш успішними будуть їхні онуки. Вони отримають освіту на Заході, переймуть тамтешній стиль поведінки. І претендуватимуть на елітарність завдяки своїм зв'язкам у світовому політичному й бізнесовому середовищах.

Зараз ви читаєте новину «"Успішними будуть онуки нинішніх політиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути