вівторок, 26 червня 2012 07:15

"Ющенко міг би зосередитися на меценатстві"

Автор: фото з сайта www.glavcom.ua
  Віталій Бала: ”Є партії пенсіонерів, ветеранів, от буде партія політичних пенсіонерів”
Віталій Бала: ”Є партії пенсіонерів, ветеранів, от буде партія політичних пенсіонерів”

"Наша Україна" Віктора Ющенка об'єднується з Українською народною партією Юрія Костенка та Конгресом українських націоналістів Степана Брацюна. Збираються взяти назву "Українська правиця" і йти на парламентські вибори єдиним списком. Після виборів хочуть створити єдину партію на базі "НУ".

— Така політична сила безперспективна і може слугувати тільки одній меті — спробувати відібрати ті невеликі відсотки, які могли бути віддані за об'єднану опозицію, — вважає директор Агентства моделювання ситуацій 46-річний Віталій Бала. — Вони ("Українська правиця". — "ГПУ") орієнтуються на Західну Україну. Але хіба люди проголосують за людину, яка не виправдала їхніх сподівань на посаді президента?

Яка перспектива в об'єднаної правої політичної сили?

— Є партії пенсіонерів, ветеранів, от буде партія політичних пенсіонерів. Я не бачу майбутнього будь-якої політичної сили, лідером якої буде Ющенко. Він міг зробити все, що наобіцяв, і не зробив. Через таких діячів у нас не оновлюється український політикум.

Кажуть, нове об'єднання на чолі з Ющенком підтримує влада. Яка її вигода?

— Ющенко нічого нового не пропонує. Значить, дії Ющенка направлені на вирішення якихось інших завдань. Він ще 2010 року свідомо робив усе, щоб Тимошенко не виграла президентські вибори. Та й нині діє свідомо. Не дарма "Нашу Україну" виключили з КОДу за підігравання владі.

Яке місце в суспільстві для екс-президента Ющенка було б найорганічніше?

— Колишні президенти України мають займатися тим самим, чим і колишні глави держав в інших країнах. Наприклад, через громадську діяльність готувати політиків і суспільство для нових завдань. Вони можуть збирати певні фінанси, щоб вирішувати наболілі проблеми. Той же Ющенко міг би зосередитися на меценатстві

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко міг би зосередитися на меценатстві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути