вівторок, 13 грудня 2011 06:30

Урядовця Тимошенко амністували

Столичний Печерський райсуд амністував колишнього першого заступника міністра юстиції 45-річного Євгена Корнійчука. Відповідне рішення зачитала 9 грудня суддя Оксана Царевич.

Корнійчука затримали у грудні 2010-го. Два місяці він провів у слідчому ізоляторі, потім його випустили на підписку про невиїзд. Чиновника звинуватили в перевищенні службових повноважень під час держзакупівель, що призвели до тяжких наслідків. Він підписав лист із дозволом провести конкурс на юридичне обслуговування держкомпанії "Нафтогазу". Його виграла фірма "Магістр і партнери", в якій колись працював Корнійчук. "Нафтогаз" оцінив завдані йому збитки в 6,6 млн грн.

30 листопада Генпрокуратура перекваліфікувала звинувачення екс-урядовцю на "службову підробку". Прокурори пояснили, що не знайшли зв'язку між діями Корнійчука та завданою шкодою.

— Ви звільнені за нереабілітуючих обставин, — говорить у п'ятницю суддя. — Тому ви не звільняєтеся від відшкодування збитків, завданих злочином. Відшкодування можливе в разі подання "Нафтогазом" цивільного позову.

— На жаль, ми не отримали виправдальний вирок, — каже в залі Корнійчук. Запинається. — Але рішення, яке було оголошено, в теперішній ситуації є найкращим, що я реально міг отримати.

— Думаю, тут є прямий зв'язок між звільненням Корнійчука й відмовою його тестя Василя Онопенка продовжувати боротьбу за посаду голови Верховного суду України, — коментує політолог 33-річний Михайло Басараб. — Це ще раз підтверджує залежність наших силових органів і судів від найвищого керівництва держави та робить смішними слова Януковича про те, що він не впливає на судові процеси.

Зараз ви читаєте новину «Урядовця Тимошенко амністували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути