вівторок, 24 травня 2016 00:50

Юристи готують документи для обміну Надії Савченко

До кінця травня мають бути новини щодо повернення ув'язнених у Росії українців 35-річної Надії Савченко, 72-річного Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, 26 років. Про це каже 45-річна Ірина Геращенко, заступник голови Верховної Ради.

— Наша переговорна підгрупа в Мінську працює в питанні звільнення заручників. Очікуємо позитивних новин до кінця місяця, — каже Геращенко.

Надію Савченко обміняють на ув'язнених в Україні ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, каже їхній адвокат Валентин Рибін. 23 травня набув чинності вирок українського суду. Військові РФ отримали по 14 років тюрми.

— Домовленість про обмін досягнута. Юристи оформлюють цю процедуру, — каже Рибін.

Надія Савченко перебуває в СІЗО міста Новочеркаськ Ростовської області РФ. Російський суд дав їй 22 роки тюрми за вбивство на Донбасі російських журналістів. Юрій Солошенко потрапив за ґрати на шість років. Його звинувачують у шпигунстві на користь України. Геннадія Афанасьєва засудили до семи років за тероризм.

Зараз ви читаєте новину «Юристи готують документи для обміну Надії Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути