пʼятниця, 03 серпня 2012 05:30

Юлія Володимирівна стала символом протистояння режиму Януковича

Автор: фото надане прес-службою Об’єднаної опозиції ”Батьківщина”
  Арсеній Яценюк, голова Ради Об’єднаної опозиції, виступає на партійному з’їзді 30 липня
Арсеній Яценюк, голова Ради Об’єднаної опозиції, виступає на партійному з’їзді 30 липня

З'їзд "Батьківщини", що відбувся на початку тижня, став кульмінацією тримісячної взаємодії опозиції з громадськими організаціями, правозахисниками, експертами та журналістами.

Із першого дня об'єднання у травні цього року опозиція потрапила під пильний нагляд громадськості. Десятки тисяч громадян, 640 провідних експертів узяли участь в обговоренні передвиборної програми опозиціонерів "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя".

З'їзд відбувся просто неба на подвір'ї офісу партії "Батьківщина" на вул. Турівській. У "революційних умовах", зазначив голова Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Під час заходу завершили й узаконили процес об'єднання опозиції, започаткований партіями "Батьківщина" та "Фронт змін". До Об'єднаної опозиції ввійшли сім політичних сил. На з'їзді оголосили про приєднання Європейської партії Миколи Катеринчука.

Представляючи програму "Батьківщини", голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк наголосив, що їхній план передбачає ухвалення в першому пакеті 80 законів, які вже підготовлені. Серед них закони, що унеможливлять голосування за іншого депутата, дадуть змогу відкликати нардепа, а також закон про імпічмент президенту.

Голова Ради Об'єднаної опозиції наголосив, що головне завдання в економіці — створення робочих місць та спрощена податкова система. Уперше на території Східної Європи запровадять тільки сім основних податків.

Формування списків опозиції відбувалося під пильним наглядом громадських організацій, зокрема руху "Чесно", і привернуло не менше уваги суспільства, ніж обговорення програми. У рамках цього провели аудит, завдяки чому кандидатами в депутати не стали багато одіозних особистостей, олігархів, родичів партійних лідерів або скомпрометованих політиків.

Список опозиції очолила Юлія Тимошенко. Про це говорили від самого початку. Вона сильний лідер, після ув'язнення стала символом протистояння режиму Януковича.

Арсеній Яценюк іде другим номером. До першої п'ятірки ввійшли Анатолій Гриценко, Олександр Турчинов і ще один політичний в'язень — Юрій Луценко. Експерти вже охарактеризували перелік із 225 представників опозиції як найвиваженіший за всю політичну історію країни.

— Тішить, що зі списку зникли ті, чиї кандидатури викликали критику громадськості, — говорить політолог 52-річний Олексій Гарань. — Не бачимо тут персонажів на кшталт Волкова, Палиці, Третьякова чи Жванії. Звичайно, до декого з депутатів можуть бути питання, але явних проколів, коли дивишся на прізвище і вигукуєш: "Ну як же так?" — я не бачу.

Політолог 42-річний Сергій Таран наголошує, що опозиція зробила все, аби в її лавах не з'явилися зрадники:

— Хотів би відзначити значне омолодження команди. У списку є чимало людей, політичне становлення яких відбувалося вже у незалежній Україні. Для них не існує питання з приводу місця України у світі. Головна їхня дискусія — що зробити для добробуту країни.

Експерти не сумніваються, що суттю передвиборної кампанії, яка розпочинається цього тижня, є боротьба двох великих політичних сил — "Батьківщини" та Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Володимирівна стала символом протистояння режиму Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути