вівторок, 23 лютого 2016 05:30

"Юлія Тимошенко — майстер домовлятися з олігархами"

16 лютого Верховна Рада визнала незадовільною роботу уряду Арсенія Яценюка, однак у відставку не відправила. Після цього "Батьківщина" та "Самопоміч" вийшли з коаліції. Якщо до неї не приєднається Радикальна партія Олега Ляшка, то будуть дострокові парламентські вибори.

— Політичні кризи були й будуть у майбутньому, бо маємо архаїчну систему влади. Президент — ніби генеральний секретар з обрізаними повноваженнями. І почуває себе так, начебто в нас — одна партія і одна вертикаль влади, — каже 57-річний Олег Рибачук.

Автор: Анастасія РЯБОКОНЬ
 

Свого часу він працював віце-прем'єром, очолював Секретаріат президента Ющенка.

— Ці протиріччя не є результатом конфлікту персоналій чи інтересів груп впливів. Треба приводити у відповідність задекларовану багатопартійність, — продовжує Рибачук. — Партіям, що виграли вибори, слід формувати уряд. Президент не повинен мати свою партію чи своїх міністрів. А тільки виконувати наглядові функції, що зараз не виконує ніхто. Усі граються — хто більший начальник. Така ж невизначеність на місцях: громади делегували своїх представників до влади, а фінансовими потоками керують люди глави держави.

Ця модель влаштовує олігархічні клани. Їм зручно мати справу з президентом і через нього перерозподіляти владу. Так з'являється інститут "смотрящих".

Зараз ви читаєте новину «"Юлія Тимошенко — майстер домовлятися з олігархами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути