вівторок, 24 листопада 2015 00:10

У Росію продаємо менше, в Європу — більше

Після Революції гідності Україна скоротила продаж своїх товарів у Росію. Цього року експортували менше на 15%, порівняно з 2014-м. Вітчизняні виробники переорієнтовуються на інші ринки, насамперед — європейський. Він — якісніший і більший за російський.

— Через російську непрогнозованість і штучні обмеження на наші м'ясо, молоко й кондитерські вироби українські виробники вже давно почали орієнтуватися на європейський, африканський та американський ринки, — каже 38-річний Олексій Павленко, міністр аграрної політики й продовольства. — Це дозволяє значною мірою компенсувати неотриману вигоду від експорту в Росію. Ця країна не зможе серйозно вплинути на наш експорт, навіть якщо застосує санкції. Навпаки, це стане стимулом для технічного й технологічного переозброєння нашої харчової промисловості та відкриє нові ринки для українських товарів. Тим більше, що з 1 січня 2016 року наша країна житиме в умовах повноцінної вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Зараз ви читаєте новину «У Росію продаємо менше, в Європу — більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути