пʼятниця, 13 вересня 2013 00:30

У п'ятого нардепа забрали мандат

Суддя Вищого адмінсуду Юрій Цвіркун позбавив мандата нардепа з фракції Партії регіонів Ігоря Маркова, 40 років. Рішення оголосив у четвер за позовом колишнього народного обранця Юрія Кармазіна. Мовляв, на окрузі в Одесі, де переміг Марков, використовували чорнило, що при нагріванні зникає. Так нібито підробили 6 тис. бюлетенів.

— Таке рішення потрібне владі. Це примус до мирної політичної поведінки і демонстрація невибірковості правосуддя, — вважає політолог Андрій Золотарьов, 48 років. — Кармазіна використовують як молоток проти тих, кого треба поставити на місце в Партії регіонів. Ми побачили показову публічну порку. Щоб депутати розуміли, що слова президента не кидаються на вітер і щоб інші не шукали пригод на власну дупу.

Марков вважає, що обвинувачення пов'язані з небажанням голосувати за законопроекти по євроінтеграції.

У судах розглядають ще п'ять позовів проти нардепів, які подав Кармазін. За останню каденцію Верховної Ради мандатів позбавили "регіонала" Андрія Веревського, від "Батьківщини" Сергія Власенка та мажоритарників Олександра Домбровського і Павла Балогу.

Зараз ви читаєте новину «У п'ятого нардепа забрали мандат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути