Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2016 05:00

У Межигір'ї проводять екскурсії

22 лютого 2014 року президентську резиденцію "Межигір'я" в Нових Петрівцях під Києвом відкривають для відвідувачів. Після втечі Віктора Януковича її контролює самооборона Майдану.

О 12:00 тисячі киян їдуть у Межигір'я. На дорозі утворюється затор завдовжки 7 км. Людей на територію пропускають невеликими групами, аби уникнути штовханини.

Резиденція займає 140 га. Є яхтовий причал, кінний клуб, тенісний корт, мисливські угіддя, зоопарк і міні-ферма.

Кімнати маєтку площею 630 кв. м оздоблені червоним деревом, позолотою, мармуром. У вітальні — люстри з кристалами Сваровські за 97 тис. євро. Активісти знаходять виготовлений із золота батон. Завбільшки такий самий, як печуть на хлібокомбінатах. 17 березня 2015 року батон зник.

Наступного дня народні депутати повертають "Межигір'я" в державну власність, оскільки цю територію приватизували незаконно.

Зараз вхід до "Межигір'я" коштує 60 грн. Екскурсія маєтком — від 400 грн.

21 лютого 2014 року перед будівлею кримського парламенту в Сімферополі близько сотні проросійськи налаштованих молодиків нападають на учасників руху "Євромайдан-Крим". Відтісняють активістів до скверу Перемоги. Міліція розбороняє людей, що побилися.

21 лютого 2014 року Київський гарнізон внутрішніх військ переходить на бік народу і готовий виконувати рішення майданівців.

Цього дня глава "Сбербанку Росії" Герман Греф повідомляє, що банк призупиняє видачу кредитів в Україні.

22 лютого 2014-го вночі горить дача проросійського політика Віктора Медведчука. Будинок розташований в Обухівському районі Київської області. Дачею Віктор Медведчук не користувався. На території є кілька дерев'яних будинків. Стоять на березі річки Стугна в сосновому лісі. Площа маєтку — близько 39 га. Раніше там були громадські пляжі.

179 пам'ятників Леніну зносять в Україні 21–22 лютого 2014-го. Найбільше — у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Чернігівській і Черкаській областях. У демонтажі беруть участь місцеві активісти, підприємці й міська влада. Використовують крани, троси й вантажівки. Часто під час повалення пам'ятники розпадаються на шматки.

Зараз ви читаєте новину «У Межигір'ї проводять екскурсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути