пʼятниця, 02 березня 2012 05:30

У Луценка описали квартиру і "мерседес"

У Луценка описали  квартиру і "мерседес"

Екс-міністра внутрішніх справ 47-річного Юрія Луценка посадили на чотири роки. Такий вирок у понеділок оголосили судді київського Печерського райсуду. Визнали винним у перевищенні службових повноважень, нецільовому використанні державних грошей, виділенні квартири своєму водієві та зарахуванні йому цивільного стажу як міліцейського. Присудили сплатити державі 643 тис. грн збитків. Для цього конфіскували майно екс-урядовця.

У власності родини три машини — "мерседес" Луценка, який коштує від $140 тис., "лексус" його дружини Ірини та "мітцубісі" сина Олександра. Є квартира у Києві, вартістю близько $800 тис.

— Життя не вимірюють машинами, які можуть конфіскувати, тією квартирою, яка у нас є, — каже на це Ірина Луценко, 48 років. — Світ не без добрих людей, ми при здоров'ї, думаю, заробимо, друзі допоможуть.

— Уже описали машину та київську квартиру, — розповідає його адвокат Ігор Фомін, 52 роки. — Точніше можна буде говорити про майно після того, як вирок набуде чинності — коли закінчать розглядати апеляцію.

Родина екс-міністра живе в Києві на вул. Старонаводницькій, що на Печерську.

— Його жінка просила не чіпати її та рєбят, — говорить у середу ввечері 59-річна Валентина Петрівна, яка живе в тому ж будинку. — Вона раніше всєгда улибчіва ходила. Завжди питала, як діла, як онуки. А тепер якась сіра, нічого їй не інтересно. Ми до неї й не заговаріваєм, шоб нє травміровать. Хтось мені казав, що до неї й подруги менше ходять, ніж раньше. Конєшно, таке горе в людей. Зачєм до них лізти?

Біля третього під'їзду, де мешкають Луценки, чисто виметено, на асфальті сколотий лід. Навпроти купа мішків із піском. До будинку їх заносять двоє будівельників.

— Первый раз слышу, что тут министр живет. Думал, только бизнесмены и бандиты, — розказує один з них. — Тут квартиры-милионники, откуда у него такие деньги? Хотя кто у нас сейчас при власти — как раз бизнесмены и бандиты.

Бере на плече мішок і несе до холу на першому поверсі.

У під'їзді на підлозі зелені килими. Праворуч дверей у кімнаті зі скляною стіною чергує консьєржка. Перед нею два монітори від камер спостереження.

— У нас Луценків немає, — каже і відмовляється говорити далі.

— Там, там вони живуть, просто не хочуть, щоб сім'ю бєспокоїлі, — розповідає консьєржка із сусіднього парадного.

Більшість сусідів відмовляються говорити про Луценка. Навколо будинку гуляє з візочком 56-річна Олена Кийко.

— Зачем было его сажать? Там же все шито белыми нитками, — розмовляємо про судовий процес над колишнім міністром. — Получается, посадили его за то, что помог получить квартиру своему водителю. Так делают все. Неужели они не знают, что каждая квартира или по знакомству, или на карман надо положить? Всех надо сажать. Нет, нашли крайнего — давайте Луценко посадим! Все же понимают, что его посадили из мести за оранжевую революцию. После этого надо наших политиков сделать невыездными, как Лукашенко. Пусть попробуют пожить без Европы и Америки. После этого будут аккуратнее.

Дитина плаче, жінка поправляє ковдру. Повертається додому.

У дворі паркується чорний БМВ. З авто виходить 46-річний Олег.

— Луценко мне очень помог пару лет назад, — говорить. — Он правильный мужик, без понтов. На меня тогда наехали, хотели магазин забрать. Я к нему по-соседски подошел. Хотя до этого мы всего пару раз пересекались. Он сказал, к кому обратиться, сделал пару звонков, и все — я теперь заговоренный, никто даже не подруливает.

Екс-міністра затримали торік наприкінці грудня, коли він вийшов вигуляти собаку породи філа бразилейро. Прогулювався з нею алеєю вздовж будинку. Там і зараз вигулюють псів. Із собакою Луценка гуляють дружина та син.

— Часто их вижу, здороваемся. Но на разговор они не приглашают, — ділиться власник сірого тер'єра на повідку. — Собака у них спокойная, других не задирает. Хотя если крупных кобелей видят, берут его за ошейник. Гуляют они недолго, минут 20.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка описали квартиру і "мерседес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

160

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути