четвер, 12 липня 2012 05:45

У Черкасах збирають гроші на революцію

На пл. Соборній у Черкасах "свободівці" встановили скляну урну "Збір коштів на революцію". У понеділок серед дрібних купюр лежать дві 100-гривневі. У середу о 13.00 — 20 і кілька банкнот по 1 та 2 грн.

— Це на потреби революції, на повалення режиму Януковича, — пояснює керівник черкаського обласного осередку "Свободи" 25-річний Юрій Ботнар. Носить військовий ремінь із бляхою, на якій герб України. — На підготовку до якісного перетворення суспільства. Також кошти йдуть на підтримку людей, що мітингують біля Українського дому, — на воду, чай, поповнення рахунку. Але те, що відбувається в Києві, — то ще не революція.

О 13.10, у вівторок, черкаска Олена, 28 років, підходить до мітингувальників, бере газету в наметах опозиціонерів. Помічає урну.

— Сама не маю часу протестувати, так хоч якось допоможу, — каже і опускає до ящика 5 грн.

За п'ять днів організатори зібрали близько 700 грн.

7

днів не можуть зустрітися з губернатором Тернопільщини Валентином Хоптяном, 56 років, депутати обласної ради. "Свободівці" від 5 липня щодня приходять до його приймальні, щоб передати звернення про ветування закону про мови.

— Телефоном губернатор сказав, що взяв відпустку на 9-10 липня, спеціально до дня народження президента. І що 11-го повернеться. Коли буде на робочому місці, не повідомив. Мовляв, його робота — це не кабінет, а вся область, — переповідає слова Хоптяна депутат облради Володимир Стаюра, 46 років.

11 липня "свободівці" знову прийшли до приймальні. Двері зачинені.

— У патронатній службі нам сказали, що він приїжджав учора в післяробочий час, оформив відрядження. Сьогодні ніби у Збаражі. Ми і завтра прийдемо. Хочемо почути його думку як офіційної особи. Коли люди упродовж кількох днів не можуть зв'язатися з керівником області — це ганьба для всієї України, — додає Володимир Стаюра.

 

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах збирають гроші на революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути