четвер, 14 квітня 2011 01:15

"Треба брати лопату і годувати свою сім'ю"

Автор: фото: Тарас Подолян
  13 квітня. Заступник генпрокурора Віктор Занфіров (праворуч) спілкується із уповноваженим із питань дерегуляції господарської діяльності Михайлом Бродським перед початком засідання уряду
13 квітня. Заступник генпрокурора Віктор Занфіров (праворуч) спілкується із уповноваженим із питань дерегуляції господарської діяльності Михайлом Бродським перед початком засідання уряду

На сьомому поверсі Кабміну урядовці збираються на засідання. Міністр оборони Михайло Єжель розмовляє з двома журналістками. Розповідає, що його слова преса інколи перекручує. До них прямує міністр екології 44-річний Микола Злочевський:

— Не везет министру экологии, не подходят к нему красивые женщины, — усміхається і тисне руку Єжелю. Той задоволено сміється у відповідь.

За столом уповноважений із питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський дає інтерв'ю одному з телеканалів. Працівники Кабміну через нього не можуть пройти на свої місця.

— Треба зачекати, голлівудський актор виступає, — перешіптуються.

Починається засідання. Прем'єр 63-річний Микола Азаров розповідає про перемовини з російським колегою Володимиром Путіним, який приїжджав напередодні. У закритому режимі говорили про перегляд ціни на газ. Остаточного рішення ніби не прийняли.  Путін обіцяв доручити своєму заступнику обговорити цю тему під час візиту в Україну 19 квітня.

Азаров розповідає, що стурбований зростанням комунальних тарифів.

— Ми прийняли рішення про призначення субсидій сім'ям, для яких плата за послуги житлово-комунального господарства перевищує 10 і 15 відсотків сукупного доходу, — читає з аркуша. — Воно повністю захистило матеріально вразливі сім'ї. Ось приклад із життя. Платіжка за комунальні послуги в Дарницькому районі Києва. Трикімнатна квартира площею 99 квадратних метрів у сучасному будинку, проживає в якій чотири особи. Це домогосподарство нашого середнього класу. За утримання будинків і прибудинкових територій нарахували 370 гривень. Якщо взяти ще опалення, витрати холодної, гарячої води й електроенергії — вийде біля тисячі гривень. Це неприпустимо багато. Адже середня заробітна плата в лютому цього року в Києві дорівнювала біля 3,5 тисячі гривень.

Дає доручення віце-прем'єру Сергієві Тігіпку скласти реєстр сімей, які могли б  звернутися за субсидіями. Той киває на знак згоди.

Також непокоїть Азарова зростання цін на харчі. Здорожчання овочів він пояснює високим попитом під час посту.

— Ця проблема буде доти, доки ми не запровадимо нові технології вирощування та інфраструктуру зберігання плодоовочевої продукції, — розмірковує прем'єр. — Оптові гіперринки, які ми будуємо, уже з осені поточного року повністю закриють проблему постачання міст-мільйонників. А як бути в містах і містечках, де єдиний інфраструктурний об'єкт — базар? Куди поділися всі наші районні плодоовочеві бази? Чому підзабуті традиційні українські цінності: не треба скиглити, треба брати лопату і годувати свою сім'ю. Ставлю завдання главам місцевих адміністрацій: до осені вирішити ці питання в кожному районі.

Зараз ви читаєте новину «"Треба брати лопату і годувати свою сім'ю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути