пʼятниця, 12 лютого 2016 06:40

Тимошенко переконувала не захищати Крим

— Розсекретять протоколи і стенограми засідань Ради національної безпеки й оборони з рішеннями, чи протистояти військовій, інформаційній та політичній агресії Росії в Криму, — каже військовий прокурор 46-річний Анатолій Матіос.

Обіцяє оприлюднити секретний протокол засідання РНБО 24 лютого 2014 року. На ньому була присутня лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Це був початок анексії півострова. Кажуть, Тимошенко тоді переконувала членів РНБО не чинити збройного спротиву в Криму й обіцяла особисто залагодити конфлікт миром.

— Після звільнення з в'язниці Тимошенко приходила на засідання РНБО. Ще тоді було неможливо пояснити, у якому статусі вона там перебуває, — каже політолог 51-річний Володимир Цибулько. — Припускаю, Тимошенко обіцяла домовитися про Крим самостійно. Це дуже нагадує її стиль. Якщо це справді зафіксовано у протоколах засідань і їх опублікують, то це стане ударом і по Юлії Володимирівні, і по її фракції у Верховній Раді. "Батьківщина" зараз погрожує вийти з коаліції. Тимошенко купилася на примару дострокових виборів і зарано почала самостійну гру. Але для цього треба мати ресурс. А в неї його немає — ні у парламенті, ні в місцевих радах.

— Часто спекулюють на тему, що українська влада здала свою територію. Маємо знати, хто і які рішення приймав щодо анексії Криму, — говорить голова парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони 49-річний Сергій Пашинський. — Вимагаємо надати депутатам стенограму ключового засідання РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко переконувала не захищати Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути