вівторок, 10 листопада 2015 06:35

"Тимошенко штучно створила конфлікт"

Після пленарного засідання Верховної Ради в четвер відбувся конфлікт між заступником керівника фракції "Народний фронт" 42-річним Андрієм Тетеруком і депутаткою з "Батьківщини" Олександрою Кужель, 62 роки.

— Ми були в кабінеті спікера Володимира Гройсмана, аби обговорити зірваний порядок денний, — розповідає Тетерук. — Через п'ять хвилин зайшла лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко з групою депутатів. На підвищених тонах почала пред'являти претензії Гройсману, що її закон про зниження ренти на газ не поставили на голосування. Сталася словесна сутичка. Закінчилася тим, що пані Кужель агресивно поводилася. Почала бити мене сумкою. Захищаючись, я відступив назад, до стіни, і відбулося зіткнення. Публічно приношу свої вибачення. Щиро каюся.

У "Батьківщині" кажуть: ніби після сутички Кужель отримала черепно-мозкову травму, струс мозку, забій правої брови. Говорять, Тетерук хотів хлюпнути водою, але зачепив пляшкою мінералки. Камери спостереження тільки зафіксували, як у коридорі на Тетерука наступали нардепи з "Батьківщини", щось кричали. З кабінету вийшла Кужель. Рукою трималася за голову.

— "Батьківщина" штучно створила скандал із Кужель і Тетеруком, щоб продавити потрібну їй корупційну норму про зниження ренти на видобуток газу, — пояснює 36-річна Тетяна Чорновол із "Народного фронту". — Усі платять ренту. Це достатньо велика сума. Не платить тільки Онищенко (Олександр Онищенко — народний депутат, член групи "Воля народу". — "ГПУ"). Його підприємство заборгувало 1,5 мільярда гривень. Онищенко роздає хабарі, щоб не арештовували рахунки, майно. Щоб не було цих проблем, Тимошенко взялася за легалізацію несплати. Позиція зали була принципово іншою. "Батьківщина" розуміла, що може продавити це тільки через великий скандал. Тому зробили все, аби мати інформаційну завісу. Штучно створили конфлікт.

"Що характерно: всі обговорюють інцидент Тетерука й Кужель. Але провал Верховною Радою антидискримінаційних законів із "безвізового пакету" вже забутий, — пише на інтернет-сторінці в "Фейсбуку" політолог 40-річний Тарас Березовець. — Інформаційне відведення уваги. Заради справедливості, Тетерук проголосував "за", Кужель не голосувала".

12 лютого цього року нардеп із "Самопомочі" Єгор Соболєв у кулуарах побився із членом "Батьківщини" Вадимом Івченком. Розбив тому носа. Тоді фракція Тимошенко ніяк не відреагувала.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко штучно створила конфлікт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути