середа, 17 серпня 2011 07:00

Тимошенко просить рідше возити її на судові засідання

Автор: фото з сайта www.mykolap.livejournal.com
  Міліціонери стягують із автозака активістку з жіночого руху ”Фемен” 16 серпня у Києві. Вона протестувала проти утримання під вартою екс-прем’єра Юлії Тимошенко
Міліціонери стягують із автозака активістку з жіночого руху ”Фемен” 16 серпня у Києві. Вона протестувала проти утримання під вартою екс-прем’єра Юлії Тимошенко

 

Дві активістки жіночого руху "Фемен" залазять на автомобіль, яким перевозять затриманих. Жінки голі по пояс. Горлають: "Вільна каса! Посадимо всіх!". За сотню метрів від них розташований Печерський райсуд Києва. У вівторок зранку там продовжили розглядати справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

За "феменками" збоку спостерігають міліціонери. Сміються, п'ють каву з пластикових стаканчиків. Через кілька хвилин троє молодих правоохоронців вилазять на машину і стягують активісток. Садять до заґратованої буди й від'їжджають.

У суді починають засідання. У залі немає адвоката підсудної Миколи Сірого.

— Він аналізує матеріали попередніх засідань, — пояснює відсутність свого колеги 41-річний Юрій Сухов. — Ми тільки вдвох захищаємо Юлію Володимирівну. Тому прийняли рішення, що на цьому тижні один із нас буде аналізувати матеріали справи в робочий час, другий — захищати. Бо ми позбавлені можливості ефективного захисту. Юлія Володимирівна кожен день піднімається о п'ятій годині й повертається до СІЗО о 21.00. Вона також не має можливості готуватися до судового засідання.

— Я хочу підтримати свого захисника, — бере слово Юлія Тимошенко, 50 років. — Я наполягаю на тому, щоб засідання проводилися хоча б через день. Щоби була фізична можливість брати в них участь і готуватися.

Секретар запрошує до зали колишнього міністра регіонального розвитку 53-річного Василя Куйбіду.

— Директиви (Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень, коли вона дала директиви керівникам "Нафтогазу" під час підписання газових контрактів із російським "Газпромом". — "ГПУ") варто було давати, тому що політична й економічна ситуація була дуже складною, — говорить той про засідання уряду Тимошенко 19 січня 2009 року. — Громадяни та міські голови хвилювалися, чи буде газ, чи завтра вся Україна перетвориться на суцільний Алчевськ. Нас інформували, що на Україну практично здійснювали тиск. Її звинувачували в тому, що вона є причиною непостачання газу в європейські країни.

За годину допит завершують. Суддя оголошує перерву. До зали заходить народна артистка 63-річна Ніна Матвієнко. Сідає у першому ряді.

— Прийшла підтримати Юлію Володимирівну в найтяжчий момент, — говорить журналістам. — Такі речі повинні об'єднати Україну. Її не випускають, бо бояться таку маленьку жінку, її сили духу.

Після перерви суддя говорить, що свідки екс-міністр Віктор Пинзеник, екс-президент Віктор Ющенко не можуть прибути на судове засідання. Про це повідомили у письмових заявах. Пинзеник — у лікарні після інфаркту, Ющенко — у відпустці за кордоном.

— За даними преси, він уже в Україні, — каже адвокат Сухов.

Суддя оголошує про повторний виклик Ющенка до суду на середу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просить рідше возити її на судові засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути